Abdülkadir Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı, OSB Başkan Vekili ve DTSO Sarı Liste adayı Abdülkadir Karavil, Diyarbakır’ın marka kent olmayı hak ettiğini ve bunu gerçekleştirmenin çabası içerisinde olacaklarını belirtti.

Sarı Liste’den DTSO başkanlığına aday olduğunu açıklayan Karavil, Ticaret ve Sanayi Odaları’nın öncelikli olarak üyelerine hizmet veren, kentin ekonomik, sosyo-ekonomik konularına yönelik proje üreten, bu projelerin gerçekleştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapan, kentin vizyonunu oluşturan kuruluşlar olduğunu kaydetti. Ticaret ve Sanayi Odaları’nın bulundukları kentin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunan en önemli sivil toplum örgütleri olduğunu ifade eden Karavil, odaların, küresel değişimleri okuyabilme, projelerle öncü ve örnek olma, vizyon oluşturma, kent dinamiklerini harekete geçirerek ortak proje hazırlama gibi önemli görevler üstlenebildiklerini söyledi. Karavil, “Şehrinize ve o şehri paylaştığınız insanlara karşı bir duyarlılığınız yoksa başkalarından şehriniz adına bir şey bekleyemezsiniz. Seçimleri kazanmamız halinde, bu kenti zenginleştirmenin yollarını arayacağız. İnsanımıza iş ve aş vermeye, mesleki eğitimle nitelikli insan gücü yetiştirmeye, başta üniversiteler olmak üzere tüm kurumlarla işbirliği içerisinde gençlerimizin meslek sahibi olması için çalışmalar yapacağız. Kentteki firmalarımızı, küresel standartlarla iş yapan, markalaşmış, yenilikçi ve yüksek teknolojili bir yapıya dönüştürmek yurtdışı açılımlarıyla yeni pazarlar bulmak ve Diyarbakır’ı bölgesinde bir marka kent yapmak için çalışacağız” dedi.

“Tek amacımız bu kentin kazanmasıdır”

Karavil, gerileyen Diyarbakır ticaretinin önündeki tüm engelleri kaldırmak için çaba harcayacaklarını ifade etti. Diyarbakır’a yatırımcı getirmek için ticaret ve sanayici kimliğini de kullanarak çalışmaları yoğunlaştıracağını belirten Karavil, Diyarbakır’ın ihracat rakamlarını artırması gerektiğini söyledi. Karavil, “Ciddi projeler üretmemiz ve isteklerimizi projelendirmemiz lazım. Ne istediğimizi bilmemiz gerekiyor. Tek amacımız bu kentin kazanmasıdır” diye konuştu.

“Herkes derdini anlatacak”

Karavil, Diyarbakır’da çoğu üyenin Ticaret ve Sanayi Odasına neden üye olduğunu dahi bilmediğini ifade ederek, DTSO’yu daha etkin hale getireceklerini ifade etti. Takım çalışması yürüteceklerini ve sosyal bir yönetim sergileyeceklerini de kaydeden Karavil, üyelerle olan ilişkilere önem vereceklerini belirtti. Karavil, “Hazırlayacağımız ortamlarla herkes derdini anlatacak. Komiteler bazında toplantılar düzenleyeceğiz. İşimizi daha iyi ve verimli yapmak adına düzenleyeceğimiz toplantılara sektörün duayenlerini ve şehrimizin idarecilerini davet edeceğiz. Ticarete ve ekonomiye yön veren sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğiz. Sıkıntılarımıza şeffaf bir şekilde çözüm arayacağız. Başarı odaklı eğitimler vereceğiz. Sektörlerdeki ara eleman sıkıntısını gidermek için iş garantili meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz. Eleman sıkıntısını bu şekilde gidereceğiz” ifadelerinde bulundu.