13 yaşındaki Esin İmre aylardır aranıyordu. Teyze çocukları olan Esin'in annesi Ayfer İmre ile öz babası Ümit İmre 14 yıl önce Sinop'ta dini nikâh kıydırdılar. Bu birliktelikten 2003 yılında kızları Esin dünyaya geldi. Daha sonra Ayfer ve Ümit anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldılar. Anne Ayfer İstanbul'da kendi ailesinin yanına yerleşti. Kızı Esin'e ise 9 yaşına kadar babaannesi baktı.



EŞİYLE BARIŞMAK İÇİN MUSKA YAPTIRDIĞI KİŞİYLE EVLENDİ
Ayfer, İstanbul Halkalı'da muska işleri yapan Muhsin Dezaiy'le tanıştı. Hocaya gitmesinin tek amacı eşi ile barışmak için muska yaptırmak olan Ayfer'in zamanla Muhsin ile aralarında duygusal bir yakınlık oldu. Hoca Ayfer'e dini nikâh kıydığını söyleyerek onunla yaşamaya başladı. Muhsin Dezaiy sahte hocalık yaptığı için sık sık adres değiştirmek zorunda kalıyordu ve yanında 5 çocuğu daha vardı. Bu çocukların annelerinin kim olduğu ise bilinmiyordu. 2012 yılında babaannesi Esin'i alıp Sinop'tan İstanbul'a doktora getirdi. Annesi Ayfer bulunduğu yere giderek kızını gördü. Sonra birkaç günlüğüne yanımda kalsın diyerek Esin'i babaannesinden aldı. Esin'i alan Ayfer, sahte hoca Muhsin ve onun çocuklarıyla İstanbul'dan ayrıldı. Önce Hakkâri'ye, oradan da İran'a geçti. Annesi kızını kaçırınca, baba Ümit savcılığa suç duyurusunda bulundu. Esin'le birlikte İran'a giden Ayfer, 4 yıl orada kaldı. Daha sonra Muhsin'le aralarında çıkan sorunlardan dolayı kurtulmak için kaçtı; fakat kızı Esin'i İran'da bıraktı. Anne Ayfer'in iddiasına göre; Muhsin Hoca kendisine bir madde içirmiş. O maddeden dolayı Ayfer neredeyse ölüyormuş ve hastaneye yatmış. Ayfer, hastanede tedavi olurken yetkililerden yardım istemiş ve Türkiye'ye dönmüş. Kızını da bu yüzden yanına alamamış. (Müge Anlı ekibi Ayfer'e ulaştığı sırada da Ayfer Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatıyordu). Esin'i bulmak için programa babaannesi Sadiye İmre başvurdu. Yapılan yayınlara Dezaiy ile ilgili İran'daki izleyicilerden pek çok ihbar geldi. İhbarlar sonucunda Dezaiy'nin oturduğu evin adresi bulundu; ancak Dezaiy oradan da taşınmıştı.
Herkes Esin'in bulunması için seferber oldu. Yayını ihbar kabul eden Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı hemen harekete geçti. Hem Türkiye'de hem de İran'da büyük bir hızla devam eden arama çalışmaları ise bugün sonuç verdi ve 13 yaşındaki Esin İmre, Irak Erbil'de bulundu.