DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm kentlerinden Akçakoca'da sezon başından bu yana çok sayıda boğulma vakasına müdahale edildiği bildirildi.

35 kilometrelik sahil şeridinde Akçakoca İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki yaklaşık 70 cankurtaran, ekipmanları ile vatandaşların boğulma tehlikesine karşı hazırda bekliyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonunun açılması ile sahillerde gerekli güvenliğin sağlanması için çalışmaların sıklıkla devam ettiğini söyledi.

İlçenin 35 kilometrelik sahil uzunluğu ve 17 kilometre kumsalı olduğunu anımsatan Yemenici, "Geniş ve temiz kumlu sahillerimizde Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz boğulma vakalarının önüne geçmek için eksiksiz olarak hizmet veriyor. Sezon başından bu yana ekipman ve araç alımı yaptık. 6 tane jet- ski bulunuyor, ekiplerimiz denizde bulunarak bunlarla anında müdahalede bulunuyor."

Denize giren vatandaşların güvenliği için her türlü imkanın sağlandığını aktaran Yemenici, şöyle konuştu:

"Akçakoca, Ankara ve İstanbul'un tam ortasında olması sebebiyle özellikle günü birlikçi tatilcilerin vazgeçilmez mekanı. Bununla birlikte yerli ve yabancı turistlerimiz de burayı tercih ediyor. Önemli bir tatil kenti olduk. Ramazan Bayramından bu yana çok şükür hiç bir ölümlü boğulma olayıyla karşılaşmadık. Sezon başından bu yana yüze yakın boğulmaya karşı müdahale edildi. Boğulmaların önüne geçebilmek için en etkili şekilde mücadelemiz devam edecek. İnşallah sezonu kazasız belasız atlatmak istiyoruz."