DÖRDÜNCÜ DURUŞMA YAPILDI

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 66. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi" suçundan 4 yıldan 10'ar yıla kadar hapsi isenen sanıklardan Merve Özocak katılırken, Hülya Uysal ise katılmadı.

BENİM KONUŞMAM MIRILDANMA ŞEKLİNDEYDİ"

Sanık Merve Özocak, Şu anda diğer sanık Hülya Uysal ile ilgili olarak akrabalık ilişkisinden kaynaklı olarak belirtmediğin bir hususu açıklamasını yapmak istiyorum. Olay günü Ümraniye'de bulunan bir notere gitmek amacıyla akrabalarım olan kişilerle birlikte kalabalık bir grup halinde transporter araçla yola çıktık. İntihar vakasını köprüye vardığımızda öğrenmiş olmadım. İnternetten bilgisini aldım. Köprü trafiği kalabalıktı. 2-2,5 saat bir süre geçirmiştik. Tüm bu nedenlerden dolayı kendi kendime trafik sıkışılığını intihar vakasına da bağlamış olmam nedeniyle konuşuyordum. Tam şahsın bulunduğu noktaya geldiğimizde Hülya Uysal bulunduğu koltuğun tarafındaki pencereyi açarak ve yarı beline kadar çıkarak, ' Atlayacaksan atla senin yüzünden trafikte kaldık' şeklindeki sözü söyleyip küfürlü de konuşmuştur. Ancak benim  konuşmam mırıldanma şeklindedir ve intihara teşebbüs edecek şahıs ve orada bulunan kişiler tarafından duyulabilecek şekilde bir konuşma değildir. Ancak polis memuru bizden tarafa baktığında benimde ağzımın oynadığını gördüğü için sözü benimde söylemiş olduğumu düşündü" diye konuştu.

VİCDANEN SORUMLULUK DUYUYORUM"

Şahsın yanından geçmemizle şahsın atlaması bir olmuştur" diyen Merve Özocak , Hülya uysal'ın araç içerisindeki konumu ile ilgili olarak cep telefonumda kayıtlı bir fotoğraf vardır. Bunu size sunacağım. Bunu mahkemeye sunmamın nedeni benim ilk aşamada bilmediğim ancak şu anda öğrendiğim Hülya Uysal'ın emniyet ifadesinde başını yandaki şahsın omzuna dayar vaziyette uyumakta olduğu ve benim sesimi duyduğuna yönelik açıklamasıdır. Olaydan dolayı vicdanen sorumluluk duyduğum için ve yargılamanın ciddiyeti, suçun gerektirdiği ceza, bu aşamalara gelinebilecek bir olay olmadığını düşünmem nedeniyle şu an gerçeği açıklıyorum" dedi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için Ekim ayına ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheliler Hülya Uysal ve Merve Özocak'ın bağrışmaları ve beyanları karşısında maktülün tepki vererek intihar etmek üzere köprüden atladığı ve olay neticesinde öldüğü belirtiliyor. İddianamede şüphelilerin 4'er yıldan 10'ar yıla kadar hapisleri  talep ediliyor.

İLK DURUŞMADA TEMMUZ DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan Merve Özocak Temmuz 2016 yılından hakim karşısına çıkmış ve Erol Çetin'in intihar etmesinde herhangi bir yönlendirmesinin olmadığını söylemişti.Özocak şunları söylemişti: Olay günü ön koltukta oturuyordum cam yarı açıktı, kulaklıkla müzik dinliyordum. İntihar etmesinde herhangi bir söylemde bulunmadım"

Kaynak:Milliyet