Kars Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımları başladı.

Geçen yıl açılan ve bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ayrılan 17 öğrencinin alınacağı fakülteye 58 öğrenci başvurdu. 17 öğrenci özel yetenek sınavı değerlendirme sonuçları sonrasında tespit edilecek.

KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran, “Atandığım aşamada öğrencilerimiz yoktu. Sayın Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan’ın, destekleriyle bu yıl öğrenci almaya çalışıyoruz. 17 öğrenci YÖK’ten olur aldık. 2017-2018 yılında eğitim öğretime başlıyoruz öğrencilerimizle, onunla ilgili ‘Özel Yetenek’ sınavı yapıyoruz” dedi.

Baran, “Bu sınavın hem canlı modelde sınavı var. O bir önceki gün yapıldı. Şimdi de imgesel dediğimiz hayali hayali sınav vardı. Onu yaptık, öğrencilerimiz onun üzerinde çalışmalarını yaptıklar. Komisyonumuz tarafından değerlendirildi. Ondan sonra 17 öğrencimizi tespit edip, ilana çıkacağız. Ve o öğrencilerle eğitim-öğretime başlayacağız” diye konuştu.

“Güzel Sanatlar Fakültesi Tarihi Kentte olması gerekiyordu”

Kars bir sanat merkezi, Kars bir hazine, Kars bir servet, bir antik kent, Güzel Sanatlar da çok önemli bir alan, Güzel Sanatlar bu anlamda Kars’a ciddi, bilimsel katkı anlamında destek bulunacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Vedat Baran, “Resim alanında öğrencilerimizi değerlendireceğiz. Kars’ın geçmişinde olan bir sanat değeri var. Bu sanat değeri belki bir süreden sonra körelir gibi oldu. Ama yöneticilerimizin katkısıyla, desteğiyle bunu canlandırmaya çalışıyoruz. Hem öğrenci anlamında 17 öğrenci alıyoruz kentimize, hem de sanatsal anlamda, bilimsel boyutlarıyla eğitime başlayacağız. Bu anlamda da Kars’a ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.