İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İncirliova Belediyesi’ne gönderilen sorumluluk alanına ilişkin yazıyı sert bir dille eleştirdi.
Başkan Yardımcısı Sarı, “Lafa gelince bizim sorumluluk alanımız diyenler icraata gelince İncirliova’yı hizmetten mahrum bırakmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Kendileri yapmadıkları gibi bizler hizmet yaptığımız zaman da yaptırmamak için ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi bize gönderdiği yazıda 12 metre ve üstü yollara karışmamamız gerektiğini söylemektedir. Ancak kendileri de buralara hizmet götürmekte aciz kalmışlardır. İlçemiz merkezi, Acarlar ve diğer mahallelerimizdeki bağlantı yolları ile 12 metre üstü yollar bakımsızlıktan yabani otlardan, geçilemez duruma gelmiştir” dedi.
“YETKİYİ VE İMKANLARI DEVRET BİZ YAPALIM”
Hafta içerisinde Acarlar Mahallesi’ni ziyaret eden vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunan Başkan Yardımcısı Sarı, Acarlar’da iki önemli caddenin bulunduğunu ve buraların bakımsızlıktan dolayı orta refüjlerdeki çiçek ve ağaçların kuruduğunu söyledi. Vatandaşların bunun sorumlusu olarak İncirliova Belediyesi’ni gördüğünü dikkat çeken Sarı, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ilçedeki tüm 12 metre ve üstü yollara ilişkin yetkinin ve sorumluluğun kendilerinde olduğuna dair bizlere yazı göndermiştir. Bu yollara ilişkin bizler hiçbir şey yapamıyoruz. Bu nedenle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na kamuoyu önünde açıkça söylemek istiyorum. Sizler, bu yollara hizmet götüremeyecekseniz, buraların bakımlarını yapıp ilgilenmeyecekseniz, yetkiyi ve imkanları bize devredin biz halkımıza hizmet götürelim” dedi.
“YOLLARIN BAKIMINI YAP YETER”
30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Halkı başta olmak üzere İncirliova’ya verdiği sözleri tutmasını beklediklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Sarı, “Buharkent’ten Didim’e kadar daldı battılar yapacaktınız. Aydın modern ve yeşilkent görüntüsüyle örnek bir şehir olacağına dair söz vermiştiniz. Bizler bunları da beklemiyoruz artık. Yeter ki Buharkent’ten Didim’e yol kenarlarını temizleyin, bakım ve onarımlarını gerçekleştirin. Mahalle bağlantı yollarını yabani otlar ile taş ve sıcak asfalt döşeme işlerini gerçekleştirseniz de yeterlidir. Sizler bunları yapmakta bile aciz kalmışsınız. Artık halkımız hizmet beklemektedir. Büyükşehir olmamız itibariyle sizlerden büyük hizmetler beklemektedir. Ancak, görülen o ki sizler bırakın büyük hizmetleri basit ot temizliği ile 12 metre üstü yolların bakımlarını bile yapmakta aciz kalmışsınız. Lafa gelince benim sorumluluğumda diyorsunuz. Hizmete gelince ise tek bir çivi bile çakmıyorsunuz. Bizlere de izin vermiyorsunuz” dedi.