Muğla Tarım İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın tarafından geliştirilerek hayata geçirilen Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması Projesi ülke genelinde uygulanmasına karar verildi.
Proje ile daha önce hiç yapılmayan bir çalışma başlatılarak, arıcıların arı konaklattıkları yerlerin tüm bilgileri koordinatları ile internet üzerinden haritalandırıldı ve kayıt altına alındı. Böylece arıcılar gitmek istedikleri yerde uygun yer olup olmadığını internet üzerinden kolayca görebilecek.
Proje tanıtımı ve uygulanması nedeniyle düzenlenen törende Muğla Valisi Amir ÇİÇEK tarafından Proje Koordinatörü Enver Aydın’a ve projede görev alan personellere Başarı Belgesi verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda proje koordinatörü olan Enver Aydın "Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması" Projesinin tanıtım sunusunda “Muğla ili genelinde mevcut arı konaklama noktaları ile konaklamaya uygun olan ancak bugüne kadar hiç kullanılmayan Arı Konaklama noktalarını tespit ettik. Bu amaçla daha önce hiçbir yerde yapılmayan bir çalışma başlatarak, ilimiz genelinde bugüne kadar toplam 11.200 arı konaklama noktasını arazide tek tek gezerek koordinatları, arazi mülkiyet durumu, mevcut kullanıcısı ve konaklama kapasitesi gibi bilgileri çıkarılarak arikonaklama.org ulaşım adresi ile oluşturduğumuz web tabanlı sistemde haritalandırdık. Bizim geliştirdiğimiz sistemin tüm Türkiye’de uygulanmasına karar verilmesi çalışmalarımızın verimliğini artırıyor’ Dedi.
Ardından konuşmasını yapan Muğla Valisi Amir Çiçek; "Muğla ilinin arı yetiştiriciliği ve bal üretiminde ülkemizde ve dünyada oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu, Muğla arıcılarının 1 yıl öncesine kadar karşılaştığı konaklama sorunlarının artık çözüme ulaştığını, gelişen teknoloji ile birlikte bu proje sayesinde arı yetiştiricilerinin artık kendi evlerinden bile arılarını konaklatacakları noktaları kolaylıkla görüp seçebileceklerini ve arıcılıkta zaten iyi olan ilimizin bu proje ile de ismini duyurarak daha da iyi yerlere geleceğini" ifade ettikten sonra proje koordinatörü Enver Aydın’a ve proje ekibine başarı ödüllerini verdi
Köyceğiz ilçe tarım müdürü olarak görev yaparken yaptıkları proje çalışmaları ile dikkat çeken veteriner hekim Enver Aydın görevinde yükseltilerek Muğla Tarım ve Hayvancılık İl müdürü yardımcısı olarak 2013 yılında atandı. Görevine atanır atanmaz bir çok tarım projesinde çalışan Projeler birimi başkanı Enver Aydın Muğla da 2015 yılında uygulanan Online Arı takip sistemi projesi Artık bir Türkiye projesi olarak 2016 yılında Türkiye çapında bir Muğla projesi uygulanacak
Arıcılar artık konaklama öncesi Türkiye’deki arı konaklama durumlarını önceden görebilecek iletişime geçecek her türlü nakil durumu sistemden online olarak bilgisayarlardan veya cepten takip edilecek Tüm Türkiye’nin arıları sayılı ve sistemli biçimde uçacak ve üretimde rekor seviyeleri bu proje sayesinde yakalanacaktır.