Malatya’da bir grup atanamayan öğretmen, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem’i ziyaret etti.
Atanamayan öğretmenleri ağırlayan MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, öğretmenin sadece öğretmekle yeterli kılındığı bir dönem yaşadıklarını belirterek, “Eğitim yok. Eğitim olmayınca toplumdaki her türlü olumsuz şeyler maalesef günümüz şartlarında artık ayyuka kadar çıkmıştır. Uyuşturucudan tutun da kadına şiddet toplumda ki stresin hepsinin kaynağı eğitimdir. Eğitimde zafiyet gösterirsek toplumun geleceği nokta bu. Öğretmenleri öyle bir hale getirdiler ki bizim dönemizdeki öğretmenle günümüz öğretmeni bir değil. Arada çok büyük bir zaman da yok. Mezun olup da hala bir umutla görev bekleyen arkadaşlar, yani sizler, karşılaşacağı şeyler hem ekonomik yönden belli bir sıkıntıdasınız, göreve geldiğiniz zamanda böyle bir sıkıntıyla karşılaşacaksınız” dedi.
Öğretmenlik mesleğinin saygınlığının yitirildiğini belirten Erdem, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin temelinde eğitim var. Temelinde öğretmen var. Şuanda birçok teşkilatlarımızda öğretmen arkadaşlarımız görev almaktadır. MHP öğretmenlere güvenip teşkilat teslim ediyorsa, öğretmen arkadaşlarımıza sahiplenmek zorundadır. Bizim birçok il başkanımız öğretmen kökenlidir” şeklinde konuştu.
Atanamayan öğretmenler de, siyasi partilere büyük işler düştüğünü belirterek, bu sorunun çözülmesi noktasında destek aradıklarını söylediler.