Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe kademeli düşüşle başlamasının ardından yükselişe geçti. 

Kur şu dakikalarda 3.56 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 3.89'dan işlemde.

Cuma kapanışta doların satış fiyatı 3.5520 lira, euronun satış fiyatı ise 3.9030 lira olmuştu.

Analistler, TL varlıklara ilginin devam ettiğini belirterek, hafta açılışı itibarıyla TL'nin tüm gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolara  karşı en iyi performansı gösteren para birimi olduğunu kaydetti.

Bugün yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise Avro Bölgesi  yatırımcı güven endeksi verisinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3.5220 seviyesinin destek, 3.5550 seviyesinin direnç konumuna geldiğini bildirdi.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre, ekonomistler, martta arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2.5  artacağını tahmin ediyor. Öte yandan, mart ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 2.5, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 1.7 artacağı öngörülüyor.

ALTIN SERT DÜŞTÜ

Haftaya değer kaybıyla başlayan gram altın, 139.1 lira ile 4 ayın en düşük seviyesini gördü. Cuma günü 142.0 liraya kadar yükselen gram altın, dolar/TL'nin değer kaybına paralel düşüşe geçti ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0.27 azalışla  139.9 liradan tamamladı.

Döviz kurlarının gerilemesine paralel bugün 9 Ocak'tan bu yana en  düşük seviyesi olan 139.1 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, bu  seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti ve 140.0 lirada dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 230, Cumhuriyet altını 938 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda azalan risk iştahına paralel 3 haftadır değer kaybeden altının ons fiyatı, yeni haftaya artışla başlamasının ardından şu  dakikalarda yüzde 0,20 değer kazancıyla 1.230,5 dolardan alıcı buluyor.