Dolar/TL ve altın fiyatlarında bugün kredi derecelendirme kuruluşlarının cuma günkü kararlarının ardından dolarda önemli bir değişiklik olmadı. Fitch ve S&P'nin Türkiye'nin kredi notuna yönelik kararları sonrasında dolar 3,86 civarında hareket ediyor.
İki kararın ardından dolar bankalararası piyasada 3,86-3,87 bandında hareket ediyor. Euro da 4,14'ün üzerinde seyrediyor. Piyasalar Merkez Bankası'nın likidite adımlarını takip etmeye devam ediyor. Yarınki enflasyon raporunda verilecek mesajlar da yakından izlenecek.
 

DOLAR ENDEKSİ GERİLEDİ
Dolar endeksi, ABD'de ekonominin tahmin edilenden daha yavaş büyüdüğünü gösteren veriler üzerine tahvil getirilerinin düşmesinin etkisiyle bir haftanın zirvesinden geriledi.

GÖZLER FED'DE
ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenlere yönelik sınırlamaları ve ticaret konusunda koruyucu bir tutum takınabileceğine dair gelişmelerin yanında Japonya ve İngiltere merkez bankaları ile Fed'in çarşamba yapacağı toplantılara gözler çevrilecek. Fed'in faiz artışına yönelik mesajları yakından izlenecek.
 

ALTIN FİYATLARI
Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününde 148 lira seviyelerinden alıcı buluyor. Çeyrek altın 242 liradan satılıyor.
Dolar kurundaki yükselişin etkisiyle cuma günü 148,6 liraya kadar çıkan altının gram fiyatı, günü 148,10 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, bugün 147,62 liraya geriledikten sonra 148 lira seviyelerinde seyrediyor.
Kapalıçarşı'da çeyrek altın 242 liradan, cumhuriyet altını yaklaşık 1000 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise cuma günü ABD'de büyüme verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesinin ardından 1.180,73 dolara kadar gerilese de haftayı 1.190,77 dolardan tamamladı.
Bugün Asya piyasalarında dolar endeksindeki düşüşün etkisiyle en yüksek 1.195,80 doları gören altının ons fiyatı, 1.190 seviyelerinden işlem görüyor.
 

ALTIN YORUMLARI
Uzmanlar, bu hafta altın fiyatlarında yükselişler görülebileceğini ifade ederek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standard & Poor's (S&P) ve Fitch Ratings'in not kararlarının ardından piyasalarda şimdilik bir bozulma yaşanmadığını, döviz ve altın fiyatlarının haftaya sakin başladığını belirtiyor.