Yahşihan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İlçede görev yapan tüm Kamu personellerine Gıda Güvenliği semineri verildi.
İlçe Müdürlüğü Gıda Denetmeni Ziraat Mühendisi Mücahit Temur tarafından verilen seminere Yahşihan Kaymakamı Sayın A. Ferhat Özen, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İlker Demirci, kamu kurum amir ve personelleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Müdür Vekili İlker Demirci, “Ülkemiz son yıllarda gıda güvenliğine büyük önem vermiş ve ciddi adımlar atmıştır. 174 alo gıda ihbar hattı da bu adımlardan sadece bir tanesidir. Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de gıda denetimleri gerek kurumumuz gerekse jandarma, emniyet, sağlık ve belediye zabıta ekipleri ile ortaklaşa gece gündüz devam etmektedir. Bu konuda başarılı çalışmalarımız olmuş Yahşihan’daki sektörünü kontrol altına almış durumdayız. Her ne kadar bizler sıkı takip etsek de yinede tüketicilerimize büyük görevler düşmektedir. Alışveriş sırasında özellikle ambalajı bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri Bakanlığımızın ücretsiz 174 alo gıda ihbar hattını aramaları durumunda denetim ekiplerimiz mutlaka ihbarı değerlendirerek gerekli müdahaleyi yapmaktadır” dedi.
Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen yaptığı konuşmada, Her gıda işletmesine tam gün denetim elemanı görevlendirilmesinin mümkün olmadığını, bu yüzden tüketicilerin bilinçli olmaları gerektiğini söyledi.
Gıda güvenliği konusunun önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Özen, toplum sağlığı açısından yararlı olan bu seminere katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu belirtti.
Katılımcılar gıda güvenliği sunumu sona erdikten sonra soru cevap şeklinde devam eden seminerden oldukça memnun olduklarını, özellikle gıda alışverişi sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusundaki eksikliklerinin bu seminer sayesinde giderildiğini ifade ettiler.