Ergün TOS/FETHİYE(Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ev, işyeri ve seraları su bastı.
Fethiye'de sabaha karşı başlayan sağanak yağışla birlikte ilçede metrekareye 35 kilogram yağış düştü. Aniden bastıran şiddetli yağış nedeniyle Çatalarık, Yeni ve Çiftlik mahallelerinde 11 ev, 4 işyeri ve 1 serayı su bastı. Yeni Mahalle'de 2 ahşap ve demir atölyesi yüksek kesimlerden gelen yağmur sularıyla doldu. 25 santimetreye ulaşan su seviyesine rağmen atölyelere giren işyeri sahipleri sudan zarar gören malzemeleri kurtarmaya çalıştı. Suyun atölyelerdeki elektrikli aletlere zarar vermemesi için iş makineleriyle tahliye kanalları açıldı. Sağanak yağış nedeniyle Çiftlik Mahallesi'ndeki siteler suyla doldu. Vatandaşlar kurulan pompalarla bahçedeki suyu tahliye etmeye çalıştı.
Ahşap ve demir atölyesi suyla dolan Ayşegül Altınsoy, saat 06.00'dan bu yana işyerindeki suyu tahliye etmek için uğraştıklarını söyledi. Suyun büzlerin tıkanmasından dolayı yükseldiğini ve çevredeki işyerlerine de girdiğini anlatan Altınsoy, "Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ile görüştüm. Ancak ne gelen var, ne giden. Suyla mücadele ediyoruz. Birkaç santim daha yükselirse atölyedeki makinelerimiz tamamen gider. Şu an zararımız 15 bin lira civarında. Ancak makineler ıslanırsa zararımız çok daha büyük olur" dedi.
İş makinesiyle komşularının yardımına koşan Mehmet Tekeli ise "Burada her yağmurda manzara aynı. Komşularımız benden yardım istedi. Kendi kepçemle su basan sera ve atölyelerin çevresine kanal açmaya çalıştım. Komşularımız için elimizden geleni yaptık. Yetkililerimiz buraya gelip köklü bir düzenleme yapması gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI