Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Semih Özmeriç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde yaptığı yeni düzenlemenin işini dürüst yapan birçok genci mağdur edeceğini belirtti. Yönetmelik kapsamında 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren 26 yaşını doldurmayan şoförlerin servis şoförlüğü yapamayacağını belirten Başkan Özmeriç, “19 yaşından 25 yaşına kadar kötü olan biri 26 yaşına girdiğinde birden iyi kişi olacak ise diyeceğimiz yok. Eğitime ağırlık verileceği yerde yasaklar ve ötelemelerle bazı sorunların çözüleceğine inanmıyoruz” dedi.
Aydın Şoförler Odası olarak, halka daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla çeşitli projelerle şoförlerin eğitimine ağırlık verdiklerini ve Ahilik gelenekleri kapsamında hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Özmeriç, “Bazı sorunlar bence sadece yaşlanarak çözülmez. Eğer iyi eğitim verir ve esnafın ahilik geleneklerine bağlı yetişmesini sağlarsak 18-19 yaşındaki genci 40 yaşındaki kişinin olgunluğuna eriştirebilirsiniz. Eğitim yoksa ve temelde sıkıntı varsa 40 yaşındaki kişi 18 yaşındaki kişiden daha çok hataya düşebilir” dedi.
“26 YAŞINDAN SONRA İŞE BAŞLAYAN ŞOFÖRE KİM KIZ VERECEK”
Şoförler olarak Bakanlığın 1 Eylül 2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde yeniden revize yapmasını beklediklerini ifade eden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Bugün birçok gencimiz yaşını doldurup ehliyetini aldıktan sonra askerlik görevini bitirip baba mesleği şoförlük yapıyor. Bakanlığın değişiklik yaptığı yönetmelik ile şoför bir babanın şoför evladı 26 yaşından sonra mesleğini icra edebileceği ortaya çıkmaktadır. 26 yaşında işe başlayan bir genç ne zaman kendini hayata hazırlayacak ne zaman evlenecek ve bu süreden sonra bu gençlere kim kız verecek. Eğer bu yönetmelik bu hali ile uygulanacak olursa binlerce genç en verimli olduğu, şoförlük için çok önemli olan 5 duyu organın en sağlıklı şekilde çalıştığı dönemde mesleğini yapamayacak ve bu durum ciddi sorunlara neden olacaktır. Bu nedenle yetkililerin servis yönetmeliğini yeniden gözden geçirmeleri şoförlerin en büyük talebidir” dedi.