Antalya merkez ilçe Kepez ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili adayları Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul ve Cengizhan Gököz, elinde sazı ile karşılaştıkları vatandaşın türkü söyleme teklifini geri çeviremedi.
MHP Antalya Milletvekili adayları Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul ve Cengizhan Gököz, Kepez ilçesi seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Küçük esnafın ekonomik olarak dışa bağımlılıktan kurtularak istikrara ulaşılabileceğini belirten Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, “İthalat bağımlılığı, düşük tasarruf, aşırı tüketim ve israf, yüksek reel faiz, yatırım yetersizliği, işletmelerde ölçek sorunu, düşük teknolojili üretim,enflasyon ve fiyat istikrarsızlığı,Yüksek kayıt dışılık, Kamu maliyesinde kalite sorunu, Kalitesiz eğitim, tarımsal yapıdaki verimsizlik, işgücü piyasasının etkin olmaması, kamu ve özel kesimde kurumsal kapasitenin yetersizliğidir” dedi.
Bu temel sorunların ortaya çıkardığı sonucunda ise düşük ve istikrarsız büyüme, yüksek işsizlik, adaletsiz gelir dağılımı, yüksek cari açık, ekonomi genelinde ve işletmelerde düşük verimlilik, özel kesimin artan dış borcu, hane halkının hızlı artan ve yüksek boyutlara ulaşan borç yükünün ortaya çıktığını belirten Prof.Dr. Yurdakul, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin uygulayacağı ekonomik programla ekonomide sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme ortamı tesis etmek ilk hedefimiz olacak” dedi.
Prof.Dr. Yurdakul, ekonominin dış kaynak bağımlılığını azaltarak şoklara karşı dayanıklı hale getirmek ve kırılganlığını azaltmak istediklerini ifade ederek şunları söyledi:
”Fiyat istikrarını sağlamak, büyümeden taviz vermeden cari açığı kontrol altına almak, maliye politikasını makro politikaları destekleyici şekilde yürütmek, istihdamı teşvik edici bir işgücü piyasası kurmak, Ar-Ge payını artırmak, bilgiyi ticarileştirmek, yenilikçiliği ve girişimciliği kurumsallaştırmak, dünyada Türk markalı ve patentli ürünleri yaygınlaştırmak, ekonomide kaynakları üretken alanlara yönlendirmek ve firmalarımızın ve hane halkının borç yükünü azaltarak sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz.”
KÜÇÜK ESNAFA DESTEK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili adayı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, yeni işyeri açan esnafa beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlayacaklarını da sözlerine ekleyerek, “Esnafımızın, gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulayacağız” dedi. Esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı vereceklerini belirten Prof.Dr. Yurdakul, “Esnaf ve sanatkarların hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmesini sağlayacağız. Esnaf ve sanatkarın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi
kesimini iptal edeceğiz. Esnaf ve sanatkarı, borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması noktasında Borç Sarmalından Çıkış Projesi uygulayacağız. Böylece esnaf ve sanatkarın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak, tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçilecek” ifadelerini kullandı.
Seçim çalışmalarında esnafın sorularını da yanıtlayan Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili adaylarına bir vatandaştan türkü söyleme teklifi geldi. Bu rica karşısında şaşıran MHP Milletvekili adayları Prof. Dr.Ahmet Selim Yurdakul ve Av. Cengizhan Gököz vatandaşın çaldığı saza türkü söyleyerek eşlik ettiler.