Mesut MADAN/BURDUR, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Hiçbir dönemde taş atan olmadık, gül uzatan olduk. Her zaman kavgadan değil barıştan yana olduk. Bunu istismar edenlerle de anladıkları dilden konuşmaya, onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan çeşitli ziyaretler için Burdur'a geldi. İlk ziyaretini Gölhisar İlçesi'ne yapan Bakan Gürcan'ı, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Kaymakam Muhammet Yasin Kırcı, Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Canural ile vatandaşlar karşıladı. Gölhisar İlçesi Çeşme Meydan Parkı'nda konuşan Bakan Gürcan, "Kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, engelli ve yaşlılarımıza, şehit yakınları ve gazilerimize hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak eşit ve adil hizmet anlayışıyla gece, gündüz demeden çalışıyoruz. Çabamız, ahlak ve fazilet çabasıdır. Köklü bir medeniyetin inşa edilmesi çabasıdır" dedi.
'KAVGADAN DEĞİL BARIŞTAN YANA OLDUK'
Ahlakta, bilimde ve fende Türkiye'yi hak ettiği, layık olduğu seviyeye taşıma yarışında olduklarını anlatan Bakan Gürcan, şöyle konuştu:
"Hiçbir dönemde taş atan olmadık, gül uzatan olduk. Büyük bir hoşgörüyle kardeşliğimizi güçlendirmek için çalıştık. Kısır ideolojilerin esiri olmadık. Her zaman kavgadan değil barıştan yana olduk. Bunu istismar edenlerle de anladıkları dilden konuşmaya, onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın cumhurbaşkanımızın ifadesiyle silahlar gömülüp, üstüne beton dökülüp, ülkemizde tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle vatanımızın her karış toprağını ecdadımızın, şehitlerimizin emaneti olarak korumaya ve yüceltmeye devam edeceğiz."
'75 BİN ÇOCUĞA HİZMET VERİYORUZ'
Aile ve sosyal politikalar alanında tüm ezberleri bozduklarını ve bozmaya devam ettiklerini vurgulayan Bakan Gürcan, ülkenin geleceği çocuklara yönelik çalışmalar konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçmadıklarını kaydetti. Devlet koruması altındaki 14 bin çocuğun tüm ihtiyaçlarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanmakta olduğunu ifade eden Bakan Gürcan, "Doğrudan ve dolaylı olarak 75 bin çocuğa hizmet veriyoruz. Eşi Vefat Eden Kadınlara Yardım Programı'nı hayata geçirdik. Aynı yolla bugün 2 milyonu aşkın vatandaşımıza aylık ödeme yapıyoruz. Güçlü devlet güçlü Türkiye resmi budur" dedi.
Bakan Gürcan daha sonra Altınyayla İlçesi'ne geçti.

FOTOĞRAFLI