Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, iş dünyasını yeni dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.
Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklama da, bilgisayar korsanları tarafından yapıldığı tahmin edilen yeni dolandırıcılık sisteminde art niyetli kişi yada kişilerin, özellikle dış ticaret yapan iki firma arasındaki yazışmaları takip ederek, yazışmalardaki banka hesap numaralarını kendi hesap numarası ile değiştirmek suretiyle firmaları mağdur ettiği belirtildi.
Bunun benzer bir örneğinin yakın bir zaman içerisinde Çorum’da yaşandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir: “Çorum ilimiz, ithal ettiğinden fazlasını ihraç eden bir ildir. 2014 yılındaki toplam dış ticaret hacmi, 600 milyon dolara yaklaşmaktadır. Bu nedenle, bir takım art niyetli insanların odağındadır. Yakın bir zaman içerisinde bir üyemiz, uzun süredir çalıştığı yabancı bir firma ile yaptığı son alışverişinde, bilgisayar korsanlarının hedefi olmuştur. Söz konusu üyemiz, resmi prosedürleri tamamladıktan sonra kendisine e-mail ile bildirilen IBAN numarasına, alışverişin tutarını yatırmıştır. Daha sonra hesabın, yabancı şirkete ait olmadığı, iki firma arasında yapılan telefon görüşmeleri ile anlaşılmıştır”
Açıklamada, üyelerin bu tür bir mağduriyet yaşamaması için özellikle yabancı şirketlerle yaptıkları alışverişlerde IBAN numaralarını e-mail ya da faks aracılığıyla aldıktan sonra, firma ile telefon aracılığıyla irtibata geçerek, belirtilen IBAN numarası için teyit almaları gerektiği konusunda uyarıldığı ifade edildi.
TSO, yetkilileri şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde emniyet güçlerine bilgi verilmesini istedi.