Ağrı'da şehit Yarbay İhsan Ejdar adına düzenlenen operasyonda terör örgütünün kış tertiplenmesine hazırlanan 6 sığınak ve birbirine geçişli 4 mağara tahrip edildi. Çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
Zor arazi ve çetin hava şartları altında gerçekleştirilen operasyonda, birbirine geçişli 4 mağarada, 5 soğuk iklim çadırı, 1,5 ton amonyum nitrat, 100 adet muhtelif fişek, 1 adet kalaşnikof, bir adet havan mühimmatı, telsiz, muhtelif boyutlarda 10 akü, DVD okuyucu, tıbbi malzeme ele geçirildi.

Öte yandan barınaklarda, 50 litre sıvı yağ, 23 kilogram beyaz peynir, 30 kilogram zeytin, 30 kilogram tuz, muhtelif hazır konserveler, 1,5 ton şeker, 7 bidon dolusu un, çay, kuru bakliyat, 10 çuval un, 2 bidon kıtlama şekeri, ayrıca 10 teneke sıvı yağ, 12 büyük, 7 küçük mutfak tüpü, 1 sac fırın, 1 adet dörtlü ocak, düdüklü tencere, tava, 13 çelik tabak, iki yer sofrası, 8 uyku tulumu, altı panço, üç heybe, 49 battaniye, 40 makara ip, iki portatif çadır, bir çoban kepeneği, 10 sırt çantası, beş şemsiye, 20 hücum yeleği, çok sayıda örgütsel doküman ve muhtelif kırtasiye malzemesine el konuldu.
Tespit edilen mağara ve sığınaklar ile yaşam malzemeleri, kış tertiplenmesine hazırlanan teröristlerin kullanamayacağı tarzda tahrip edildi.
Operasyonu başarıyla tamamlayan birlikler emniyetle kışlalarına döndü.

Haber7