MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, deniz manzarası izlerken dengesini kaybeden 70 yaşındaki Ali Haydar Özdemir, yaklaşık 12 metre yükseklikten düşüp yaralandı.
Olay dün saat 19.00 sıralarında İskele Mahallesi Burgaz mevkiinde, 'Yedikat' olarak adlandırılan doğal liman bölgesinde meydana geldi. Datça'ya tatile geldiği öğrenilen Kahramanmaraş Afşinli Ali Haydar Özdemir, dün saat 19.00 sıralarında bir süre denize girip yüzdü. Özdemir daha sonra, İskele mahallesi'ndeki Burgaz kazı alanı yanındaki yedi kat bölgesindeki kayalıklara çıkıp deniz manzarası seyretmeye başladı. Özdemir, burada ayağının kayması sonucu dengesini kaybedip, biranda 12 metre yükseklikteki kayalıklardan sahile kadar yuvarlandı.
Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Datça Grup Amirliği'ne bağlı ekipler kurtarma çalışması için olay yerine sevk edildi. 112 Acil ekiplerinin de olay yerine gelmesinden sonra sedyeye alınan Özdemir, itfaiye görevlileri ve çevredekilerin yardımıyla yukarıya çıkarıldı.
Acılar içerisinde ambulansa alınarak, Datça Devlet Hastanesi'nde kaldırılan Özdemir, tedaviye alındı. Özdemir'in olayı hafif yaralı olarak atlattığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI