Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın'da onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Bartın’ın hem coğrafi hem de tarihî açıdan birçok güzelliğinin olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Birlik, beraberlik ve şehrimizin geleceği söz konusu olduğunda herkesin el birliği içerisinde çalışıyor olması çok önemli” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın’da onuruna verilen öğle yemeğinde; il protokolü, ilin önde gelenleri, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldi. Gül, salona girişinde önce şehit yakınları ve gaziler ile selamlaştı. Yemekte yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, daha önce şehirde çeşitli vesilelerle bulunduğunu ancak Cumhurbaşkanı olarak Bartın’ı ilk kez ziyaret ettiğini ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

“BARTIN’DAKİ HUZUR VE DAYANIŞMAYI GÖRMEKTEN MEMNUN OLDUM”

Türkiye’nin bütün illerini seçildiği günden itibaren ziyaret ettiğini belirten Gül, bir Cumhurbaşkanı tarafından hiç ziyaret edilmeyen iller bulunduğuna dikkati çekti. Her ilde Cumhurbaşkanı ziyaretinin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini, Cumhurbaşkanı’nın, ülkenin birliğini, beraberliğini ve Türk milletini temsil eden kişi olarak gittiği her yerde bunu teşvik ettiğini kayden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Ben de bugün Bartın’da değerli siyasetçiler, ilin değerli yöneticileri, hepsiyle yaptığım görüşmelerde bu yönde görüşlerimi herkesle paylaşırken burada da çok iyi bir dayanışma, huzur ve koordinasyonu görmekten çok memnun oldum.” diye konuştu.

Bartın’ın huzurlu, sakin bir yer olduğunu, bunda tabiatın ve güzelliklerin etkisi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, yemek yenilen mekânın da bunu yansıttığını, başka illerde kendisine apartman katlarında, salonlarında bu tip yemekler verildiğini söyledi.

“SON 10 YIL İÇİNDE HİZMETLERDE ÇOK BÜYÜK GELİŞMELER OLDU”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bütün bunların kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir taraftan huzur ve bir taraftan da ülkemizde refahın artması, gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın sağlanması, ihtiyaçların karşılanması için kamu-özel herkes ele ele çalışıyor. Özellikle son 10 yıl içinde hizmetlerde çok büyük gelişmelerin olduğuna eminim ki herkes vakıftır. Ayrıca istikrar ve güven ortamı içerisinde özel sektör de büyük yatırımları Türkiye’nin her tarafına yapmaya başlamaktadır.”

Bartın’ın yer altı zenginliğine de dikkati çeken Gül, devletin yanında özel sektörün de buraya yatırım yapmasının beklendiğini, böylece refahın artacağını, ekonomik şartların iyileşeceğini ve çocukların geleceğinin çok daha iyi olacağını bildirdi.

“HERKES ELBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALI”

“Bütün bunlar için hepimizin birbiriyle dayanışma içinde olması çok önemli. Farklı siyasi partiler, farklı görüşler, farklı akımlar; bunlar demokrasinin, çoğulculuğun bir gereği." diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Ama bu çoğulculuk içerisinde yeri geldiğinde birliği oluşturmamız veya birlik içinde çoğulculuğu gerçekleştiriyor olmamız çok önemli. Çoğulculuğu bir kavga, çekişme, enerjilerimizi boşa harcama olarak anlarsak o zaman memleket olarak da zarar görürüz; şehirler, beldeler olarak da zarar görürüz. Küçük bir ailede bile bir çekişme başlarsa bunun sonu nereye gider bilirsiniz. Onun için birlik, beraberlik ve şehrimizin geleceği söz konusu olduğunda herkesin el birliği içerisinde çalışıyor olması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Bu havayı ve iklimi Bartın’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, vilayette ve belediyede bilgiler aldığını, yapılması ve takip edilmesi gerekenleri gördüğünü, dönüşünde bunlarla ilgili talimatları vereceğini ve yapılması gerekenlerin yapılacağını bildirdi.

BARTIN’A CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET

Bartın Valisi Ali Çınar da, yemekte yaptığı konuşmada, 1991’de il olan Bartın’a ilk kez bir Cumhurbaşkanı’nın ziyarette bulunduğunu anımsatarak Cumhurbaşkanı Gül’ü ağırlamanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.