AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, esnaf ziyaretinde bulundu. Çalık, Malatya’yı sağlık turizminin başkenti yapmak istediklerini söyledi.
Genel seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Çalık, Kışla Caddesi’nde esnafları tek tek gezen Çalık, Malatya’da 6’da 6 yapmak için destek istedi. Caddede vatandaşlarla da sohbet eden Çalık, kimi zaman küçük çocukları sevdi, kimi zamansa yaşlı vatandaşları dinledi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hiç kimseyi kırmayan Çalık, çikolata satan bir vatandaştan hem kendisi çikolata aldı hem de beraberinde gezenlere çikolata aldırdı.
Kışla Caddesi’nde esnaf ziyareti esnasında bir kadın Çalık’ı durdurarak sohbet etti. 6,5 yaşındaki kızının kendisine hayran olduğunu ifade eden kadın, Çalık’ı kızıyla konuşturdu.
Küçük hayranıyla telefonda konuşan Çalık, "Damla sen kaç yaşındasın? Gözlerinden öpüyorum, bana dua et" dedi.
Damla’nın söyledikleri karşısında kahkahaya boğulan Çalık, küçük hayranına bir fotoğrafını gönderdi. Annesi, billboardlardaki fotoğrafını hayran kalan 6,5 yaşındaki Damla’nın internette Öznur Çalık’ı arayarak, fotoğraflarına baktığını ifade etti.
Çalık, esnaf gezisinin ardından Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti. Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven ile bir araya gelen Çalık, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Hilmi Ataseven, Malatya’da 9 tesislerinin olduğunu kaydederek, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Fizik Tedavi Hastanesi’nin de çok yakın bir zamanda Malatya’ya kazandırılacağını belirtti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, Malatya’da sağlıktaki memnuniyet oranının yüzde 77,7 olduğunu ifade etti. Fiziki yapıları iyileştirmek için çok ciddi bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Çalık, "İlçelerimizdeki fiziki şartlar çok kötüydü. Bunları iyileştirmek için çok ciddi bir çaba sarf ettik. Malatya Devlet Hastanesi’nin fiziki şartları çok kötüydü. O günden sonra sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Bakanlarımızın takipleriyle hastanemiz tamamlandı. 850 yatak kapasiteli hastanemiz işlemeye başladı. Eksiklerin var olduğunu biliyoruz, bugün de o eksikleri paylaşmak için bir aradayız" diye konuştu.
Çalık, Arapgir İlçesi’ndeki hastanenin tamamlandığını kaydederek, "Akçadağ’daki hastanemiz bitmek üzere. Akçadağ’daki hastanemizle ilgili çok söylemler oldu. En geç 2 ay içerisinde hastanemiz teslim edilecek. Hekimhan’daki hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunda. Doğanşehir hastanemiz depreme dayanıksız olan bir yapı vardı, onun yerine yeni bir yapının yapılması için girişimlerde bulunduk ve destekleri aldık. Hekimhan, Akçadağ, Pütürge, Doğanşehir, Arapgir, Darende’de yani ilçelerimizdeki hastanelerin fiziki şartları ve donanımları bizim için memnuniyet verici. Bundan sonra Malatya’yı sağlık turizminin başkenti yapalım istiyoruz. Turgut Özal Tıp Merkezimiz ile birlikte kamu hastaneleri ve özel hastaneler, Malatya’nın ’sağlık’ denildiğinde akla sağlığın geldiği bir hal alalım istiyoruz. Bunun için yeni yatırımlara ihtiyacımız var" diyerek, sağlık alanında Malatya’ya 301 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi.