Adıyaman Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan “Adıyaman Üniversitesi Geliştirme Vakfı” kurma çalışmaları çerçevesinde son adım olan vakıf senedinin kurucu üyelerin imzasına açılması ve durum hakkında bilgilendirme toplantısı Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Adıyaman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Recep Köse, vakıf kurma çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Bugün Adıyaman Üniversitesi Destekleme Vakfı kuruluşunun önemli bir aşaması olan vakıf senedimizin düzenlenmesi ve kurucu üye listemizin, genel kurulumuzun belirlenmesi ve noterlikçe onaylanması için toplandık” dedi.
Açış konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin bir devlet üniversitesi olduğunu ve devlet bütçesi ile geliştiğini ifade ederek, Adıyaman Üniversitesi’nin her geçen gün fiziki olarak değiştiğini, bu fiziki değişimin yanında ayrıca donanım bakımından da önemli değişimlerin olduğunu ve öğrenci sayısının her geçen gün arttığını belirtti.
Prof. Dr. Gönüllü, “Bu üniversitenin bundan sonraki dönemde önü artık açıktır. Vakıf üniversiteler için önemli bir ihtiyaç olup, Ülkemizde de yurt dışında da bunu örnekleri vardır. Üniversitemizin sigortasını kurduk. Adıyaman’ımız için önemli bir değişimin parçası olacağına inanıyorum. İnsanların bir arada hareket etmesini sağlayacaktır. Önemli bir gaye için, bilim ve ilim için bir araya geleceklerdir. 4 yıla yakın bir zamanda, Hükümetimizin sayesinde, yaklaşık olarak önceki döneme göre 2 kat fazla bütçe kullandık. Yaklaşık olarak 5-7 katı kadarda hizmet ortaya koyduk. Bu şekilde üzerimize düşen görevi yaptık. Bu vakıf sayesinde büyüme ve gelişmemizi daha da artırarak gelişmeye devam edeceğiz. Bizim eksiğimiz olanları, mevzuatı aşamadığımız birçok hususu ancak bu yolla temin edeceğimiz bir işlevsellik bir fonksiyonellik kazanacağız. Bu bakımdan bugün biz, siz haziruna ne kadar teşekkür etsek azdır. Üniversitem adına hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Sizleri Adıyaman’ın yiğitleri olarak ifade etmek istiyorum. Hepinizi tebrik ediyor, hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca Adıyamanlı olmadığı halde yiğitlik gösterenleri de fahri Adıyamanlı olarak ifade ediyorum. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün konuşmasının ardından katılımcılardan Adıyaman Eski Milletvekili Ahmet Doğan, Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin ve Adıyaman Metropoliti Ğriğoriyos Melki Ürek söz alarak konu hakkında fikirlerini beyan ettiler.
Toplantıya TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Savaş Bütün, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Adıyaman Üniversitesi idareci akademisyenleri, siyasi parti temsilcileri, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Üniversite akademik ve idari personeli katıldı.