Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da yürüyüş düzenleyen Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri, Atatürk'ü andı, basın açıklaması yaptı.
TLB Bodrum Temsilciliği üyeleri, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 77'nci ölüm yıl dönümünde, '10 Kasım Yas Değil, Mücadele Günüdür' adlı yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan 30 liseli, Neyzen Tevfik Caddesi boyunca yürüdü. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', '10 Kasım yas değil mücadele günüdür' ve 'Atatürk'ten Deniz'e tam bağımsız Türkiye' sloganları atıldı. Ardından TLB Bodrum Sorumlusu Yağız Coşkun, açıklama yaptı. Atatürk'ün Bursa Nutkunu hatırlatan Coşkun, "Bizler Cumhuriyet yıkıcılarına, emperyalizm işbirlikçilerine, gericiliğe ve bölücülüğe karşı mücadele etmeden duramayız. Cumhuriyet değerlerine, saldıranlara karşı mücadelemizi büyüteceğiz. 10 Kasım'da mücadele azmimiz bir kat daha bilenir. Amerika'nın kara gücü PKK, Mehmetçiğimizin üzerine ateş açarken; bize düşen, yas tutmak değildir. Mustafa Kemal'i gerçekten anlayan kim varsa memleket bu haldeyken yas tutmaz, mücadele saflarına katılır. Gericiliği ve bölücülüğü üzerimize süren emperyalistler de korksunlar. Türk genci devimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Gençlik kararlıdır, emperyalizme geçit vermeyeceğim dediği zaman geçit vermez" dedi.
G20 Zirvesi'ne değinen ve ABD Başkanı Obama'nın da bu kapsamda Antalya'ya geleceğini hatırlatan Coşkun, "Buradan uyarıyoruz. Liselilerin ayakkabıları, çuvalları hazır. Obama'ya sürprizimiz var. Türk gençliği olarak kararlıyız, emperyalizmi bu topraklardan defedene kadar durmadan yorulmadan bıkmadan mücadele vereceğiz" dedi.
Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI