Pasinler’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Pasinler’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle sabah saat dokuzda hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Kaymakamı Ali Ada, Garnizon Komutanı Raşit Eren ve Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu tarafından çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okundu.
Kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Pasinler’in düşman işgalinin 97. yılında, “İstiklâl Mücadelesinin meşalesini yakan Dadaşlar, yine aynı tarihi misyonu üstlenecektir” Pasinler’in tarih de taşıdığı değer dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir. “Pasinler sadece doğunun değil, Anadolu’nun sigortasıdır. Pasinler hem stratejik öneme sahiptir, hem de manevi ağırlığı olan bir ilçedir. Batılı devletlerin Anadolu üzerindeki emellerinin gerçekleşmesine 13 Mart’ta bu toplum İstiklâl mücadelesi vererek engel olmuştur. Kadını, erkeği, genci, ihtiyarı Dadaşlar; yüreklerinde iman ve vatan sevdasıyla düşmanın karşısına çıktılar. Bir ve beraber olmuş Pasinler’in imanlı evlatları önlerine kattığı Rusları ve işbirlikçilerini 13 Mart günü bu topraklardan söküp atmıştır şeklinde konuştu.
Programda ayrıca İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün erkek ve kız bar ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra kickboks ve karete grubu tarafından gösteriler sunuldu. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine değinen şiirler ve kompozisyonlar okundu. Dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Ödülleri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Garnizon Komutanı Raşit Eren, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli verdiler.
Programda ilçenin kurtuluşunu temsili olarak gösteren bir gösteri yapıldı. Tören öğrencilerin ve araçların geçişiyle son buldu.