Çağatay KENARLI / İSTANBUL,() Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Eminönü'nde bulunan pet shoplarda Afrika ve Hindistan'dan kaçak yollarla getirilen canlı hayvanların satışının yapıldığı şeklinde gelen ihbarları değerlendirdi. Polis ekipleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte geçtiğimiz cuma günü operasyon yaptı.

110 PAPAĞAN, 5 SAKA, 5 DOGO
Ekipler tarafından yapılan incelemelerde, 10 pet shopta satılan çeşitli hayvanların yurda kaçak yollardan sokulduğu belirlendi. CİTES (Nesli Tehdit Altında Olan Yabani Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme) kapsamında ithalatı yapılan canlı hayvanların muayene ve kontrol sırasında bilezik takılmasının zorunlu olduğu halde bileziksiz oldukları görüldü. Ekipler kuş türlerinden özellikle papağanların satışının yapıldığı tespit ederken, dükkanlarda bulunan "Jako", "Sultan", "Cennet" türlerinde 110 papağan, 4 saka, 1 saka melezi ile 5 dogo ırkı köpeğe el koydu.

DOGO 750 DOLAR, PAPAGANLAR 4 BİN İLE 7 BİN 500 LİRA ARASINDA
Operasyon kapsamında şüpheli M.D.(33), K.C.(41), M.Y.(32), S.B.(42), M.S.(24), Ö.Ş.(23), N.C.(49), B.B.(27), İ.Ö.(54) ve Y.C.(43) polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete getirildi. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde iddiaya göre, dogo ırkı köpekleri 750 dolardan başlayan fiyatlara, papağanları da cinslerine göre 5 bin ile 7 bin 500 lira aralığında sattıkları öğrenildi. İfadelerinin ardından serbest bırakılanlara adli işlem başlatıldığı, para cezası uygulandığı öğrenildi.

HAYVANLAR DARICA HAYVANAT BAHÇESİNE GÖTÜRÜLECEK
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yakalanan hayvanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim ederek Darıca Hayvanat Bahçesine gönderileceği öğrenildi.