Artık memurlar gibi emekliler de maaşlarını çektikleri bankalardan promosyon alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle başlayan emekli promosyonunda güzel gelişmeler devam ediyor. Hem belirlenen taban promosyon tutarları artıyor hem de bankalar arasında hizmet yarışı yaşanıyor. Promosyonda taban tutarları yükselten ilk finans kuruluşu Fibabanka oldu. 3 yıllık dönem için maaşa göre 300, 375, 450 lira olan taban promosyon tutarlarını, Fibabanka 330, 415 ve 500 lira seviyesine yükseltti. Ancak emeklilere sürprizlerin bununla sınırlı kalmayacağı, devamının geleceği belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre; başka bankalar da emeklilere müjde verme hazırlığı yapıyor. Birkaç özel bankanın daha tutarları artırmak için kolları sıvadığı ifade ediliyor. Emekliye yeni tekliflerin son aşamaya geldiği, kısa süre içinde duyurulacağı sektörde konuşuluyor.
 TEKLİFLERE BAKILACAK

Emekliler, yeni teklifleri de görerek promosyonda kararını verebilecek. Bazı emekliler hızla bankasını seçip promosyonunu alırken, bazıları da yeni teklifleri görmek için beklemede. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun protokole koyduğu madde sayesinde "Maaşımı 3 yıl sizden alacağım" sözünü vererek promosyonu alan emeklilerin daha cazip teklifleri değerlendirme imkanı var. Bunun için emeklinin yapması gereken tek şey, taahhüt verdiği bankaya kalan sürenin tutarını iade etmek.
 ÖZEL HİZMET

Bankaların emeklilere yönelik hizmetlerini de artırma hazırlığında olduğu belirtiliyor. Halen bankalar, ücretsiz havale ve para çekme, EFT ve HGS etiketi gibi imkanlar sunuyor. Şubelerde öncelikli hizmet, müşteri hizmetlerine direkt ulaşma gibi imkanlar da sunulurken, şubelere gidemeyecek olanlara eve teslim maaş gibi uygulamalar da yapılıyor.

Kaynak:Milliyet