Samsunspor, daha önce anlaşma sağlanan Teknik Direktör Alpay Özalan ile 3 yıllık sözleşme izmaladı. Kulüp binasında gerçekleşen imza törenine Samsunspor Başkanvekili Ömer Çoruh, Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş, Sportif Direktör Coşkun Zeren ve Alpay Özalan katıldı.  Genç teknik adam,  kendinden son derece emin şekilde geldiği imza töreninde çok iddialı konuştu. 
Özalan, "Şehrin, camianın ve taraftarın isteklerini yerine getirmek bizim boynumuzun borcu. Onun sözünü buradan veriyorum. Samsunspor camiasının yüzünü kara çıkartmayacağız" dedi.

NE BEKLENİLDİĞİNİ BİLİYORUM 
Samsunspor camiasının ne kadar büyük olduğunu çok iyi bildiğini vurgulayan Alpay Özalan, şunları söyledi: "Samsunspor'dan alınacak bir puanın bile ne kadar acı çekerek alındığını bilen bir insanım. Futbol ile yatıp kalkan bir şehrin parçası olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Hırslı ve savaşçı kişiliğimle koymuş olduğum her hedefe layıkıyla çok çalışarak ulaştım. 
Şehrin, camianın ve taraftarın  beklentilerini biliyorum. Gerçekten çok büyük taraftar kitlesine sahibiz." 

ÇOK BÜYÜK KONUŞTU 
"Taraftarın beklentilerini çok iyi biliyorum. Onların isteklerini yerine getirmek bizim boynumuzun borcu. Onun sözünü buradan veriyorum. Samsunspor camiasının yüzünü kara çıkartmayacağız. Her zaman hem ben hem de futbolcularım saha içerisinde ve dışarıda kulübün menfaatini ön planda tutacağız. Bunun sözünü veriyorum. Samsunspor'u şaşalı büyük günlerine ulaştırmak için kendimi heyecanlı ve sabırsız hissediyorum. Aile olmak samimi olmak karşılıklı güven duygusu olması koymuş olduğumuz hedefe ulaşmada ana maddelerden biri." 

GİTMEK İÇİN GELMEDİM 
"3 yıllık sözleşme imzalandı. Uzan vade geldik. İşimiz 1 yıllık değil. Proje için geldik. Futbolda bazen istediğiniz gibi olmuyor. Biz bunların hepsini düşünüyoruz. Amacımız önce dönmek değil daha fazla kalmak." 

ARMAYA LAYIK FUTBOLCULAR ALINACAK  
"Şu anda mevcut kadrodan gidecekler, kalacaklar olacak. İstişare halinde karara bağlayacğız. Ligi çok iyi biliyorum. Tanıdığım bildiğim oyuncular var. Doğruyu bularak doğru hamleler yapacağız. Hedefimiz büyük. Benim olduğum yerde zaten hedef büyük olur. Samsunspor'un her zaman hedefi büyük olmak zorunda. İyi bir çalışma bekliyor bizi. Çok sıkı çalışacağız. Çok savaşacağız. Sahada ne yaptığını bilen bu armaya, formaya layık ahlaklı oyuncuları alacağız. İnşalah hedefimze ulaşacğız." 

İDDİALI VE ENERJİ DOLUYUM 
"Gerçeketn çok büyük taraftarı olan camiaya geldim. Bu taraftar grubunun nelerden mutlu olacağını bilen birisiyim. Söz veriyorum. İdddiam ve enerjim olmasa burada olmazdım. Onların istedği şey olacak. Ben buraya başarı için geldim. Camia için, kendim için, taraftar için başarılı olmak zorundayım."

SAMSUNLU YARDIMCI YOK     
"5 yardımcım olacak. Samsun'dan şuanda yok. Başkanımız birisinin olmasını isterse kapımız açık. Şeref duyarız. Ama bizim şuanda Samsunlu antrenör düyüncemiz yok. Benim yardımcılarımın hepsi akademik düzeyi yüksek isimler. Çok sağlam bir ekibim var."

ZEREN'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI 
Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, "Her ne kadar basında bir çok isim yazılsada hocamızla 15-20 gündür temas halindeyiz. Çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum. 
Elimizden ne gelirse fazlasıyla yanında olacağız. Başarılar diliyorum. Hocamız imzayı attı. Çalışmalara başladık. Karşılıklı istişare içerisinde yapacağımız bütün transferleri  kısa sürede sonlandıracağız" diye konuştu. 

ÇORUH:BAŞARILI OLACAKTIR 
Samsunspor Başkanvekili Ömer çoruh, "Yönetim olarak başarılı olacağına inanıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi. 

ATEŞ: HOCAMIZA GÜVENİYORUZ 
Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş, "Hocamıza inanıyoruz, güveniyoruz. Allah onun yardımcısı olsun. Hep beraber Samsunspor'u istediğimiz yere getirmek için elimizden gelen çabayı sarfedeceğiz" diye konuştu.

Haber: Muhammet ÇAVUŞOĞLU-ALİ BİROL