Ercan ATA - ANKARA /

Hamza Yerlikaya'nın başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte altyapı çalışmalarına hız veren Türkiye Güreş Federasyonu, 500 kulüp ile ilkokul ve ortaokullara toplam 15 bin malzeme seti gönderdi.

22 Ekim 2012 tarihinde göreve gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kendilerine aktarılan bütçe kapsamında kulüplere ve sporculara olan desteğini sürdürüyor.

500 KULÜBE 15 BİN MALZEME SETİ

Türkiye'nin 81 şehrinde faaliyetini sürdüren güreş kulüpleri ile ilkokul ve ortaokullarda antrenmanlarını gerçekleştiren güreş takımlarına malzeme desteğinde bulunan Türkiye Güreş Federasyonu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda İstiklal Marşı'nı okutmayı hedefleyen minik güreşçileri sevindirmeye devam ediyor. Eşofman, şort, tişört ve çoraptan oluşan malzeme setini bizzat sahiplerine ulaştıran Güreş Federasyonu, tahsis ettiği 15 bin malzeme seti ile bir rekorun altına daha imza atmış oldu.

BAŞKAN YERLİKAYA: "ÖZ KAYNAKLARIMIZI GERÇEK SAHİPLERİNE ULAŞTIRIYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kendilerine sunduğu imkanlar doğrultusunda yatırımlarını gerçekleştirdiklerini dile getiren federasyon başkanı Hamza Yerlikaya, "Sporculuk hayatımda çektiğim sıkıntılardan dolayı malzemenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Şu anda ata sporumuzu icra eden çocuklarımız sıkıntı çekmesin istedik ve kalbi Türk güreşi için atan herkese malzeme gönderdik, göndermeye de devam ediyoruz. Geçtiğimiz sene tartıya giren sporculara malzemelerini elden teslim etmiştik. Daha sonra 81 şehrimize tam 200 güreş minderi gönderdik. Devletimizin ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın destekleri ile bu projemizi de başarıyla tamamlayacağız" dedi.