MERSİN İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, kulüpten alacağı bulunan futbolcuların idman boykotuna sert tepki gösterdi, "Antrenmana çıkmamakla bunlar çözülmez. Futbolcuların antrenmana çıkmayarak tehdit ve şantaj yapmaları doğru değil" dedi.
Para bulunarak ödemeye yapılacağını belirten Başkan Kahramanlı, bu konuda şunları söyledi:
"Her halükarda bu para bulunacak. Burada futbolcularımıza da çok iş düşüyor. Ödeme günü bir iki gün gecikmiş olabilir. Sadece biz de değil, bizim kulüp gibi ödeyemeyen kulüpler var. Bugün burada her şey bitmiş değil. Hep birlikte bu sıkıntıyı çözmek istiyoruz. Futbolcular bir antrenmana çıkmazsa bu işler çözülmez. Bir antrenmana çıkmazsın, 2 antrenmana çıkmazsın bir şey değişmez. Futbolcu antrenmana çıkıp Fenerbahçe maçına güçlü bir şekilde çıksalardı, bu şehirde bak çocuklar işini yapıyor, biz de çıkalım bu futbolcular için ne gerekiyorsa yapalım, derdi."
Futbolcularına verdiği her sözü yerine getirdiğini ifade eden Başkan Kahramanlı, şöyle devam etti:
"Ne söz verdiysem harfi harfine yapmışım, bu hafta yetişmeyebilir. Tabi ki hoca futbolcularını savunacak. Ama burada birlik beraberlik içinde bu işin çözülmesi lazım. Ama birileri ben antrenmana çıkmıyorum para gelsin derse bu zihniyet ortadan kalması lazım. Çıkacaklar oynayacaklar. Burada sadece yönetim mi hatalı? Futbolcunun burada hatası yokmu? 3-5 maç alsalardı bunlar olmayacaktı. Biz geçen sene tıkır tıkır ödedik. Sanki hiç kulüp para ödememiş gibi hava yaratılması doğru değil. 18 kulüp bunları yaşıyor. Oyuncuların geçen seneden hiçbir alacağı yok. Ama şimdi 3 ay gecikti diye antrenmana çıkmıyorum, yönetim para ödesin. Yönetim nereden ödesin? Kulübün bir geliri yoksa nerden ödesin? Bu saatten sonra hiçbir yönetici cebinden 4-5 milyon lira ödemez. Tekrar bankalarla çalışıyoruz. Ben bu kadar fedakarlık yaparken benim oyuncum antrenmana çıkmıyor. Çözüm sahaya çıkıp oynamak, ses getirmek."

FOTOĞRAF