AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, aday adaylık başvurusunun sona erdiğini belirterek Düzce’ye 60 aday adayının müracaat ettiğini, Ankara’ya ise başvuranların tam sayısı hafta başı belli olacağını söyledi.
İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce il teşkilatına 12 si bayan olmak üzere toplam 60 kişinin başvuruda bulunduğunu belirterek “7 Haziran 2015 seçimlerinde yapacağımız milletvekili seçimlerimiz için aday adayı başvurularımız tamamlandı. Teşkilatlarımızın her kademesindeki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun gösterdiği istikamette birlik ve beraberliğimizi sağlayacağımıza dair söz vermiştik. Bu meyanda Düzceli hemşerilerimizde çok büyük destek verdi. İl Teşkilatımıza başvuran 48 erkek 12 kadın aday adayımız oldu. Toplamda Düzce’ye 60 tane aday adayı başvuruda bulundu. Ankara’ya ise yapılan aday adayı sayısı tam olarak şu an belli değil. Pazartesi günü bunu netleştireceğiz” dedi.
“AK PARTİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PARTİSİ“
“Aday adaylarımızın çok olması bizi çok mutlu ediyor” diyen Hikmet Keskin, “AK Parti Türkiye’nin en büyük partisi ve her geçen gün daha da büyüyor. Adaylarımızın da çok olması Türkiye’nin her metrekaresini kucakladığımızı gösteriyor. Demek ki yaptığımız hizmetler milletimizin teveccühüne ulaşmış vaziyette. İnsanlarda doğal olarak teveccüh gösteriyorlar. Bizde bundan mutluluk duyuyoruz. Ama bu bizim için yeterli değil. Biz gece gündüz çalışarak göreve geldiğimiz ilk gün söylediğimiz gibi ben değil biz diyeceğiz ve daha büyüyeceğiz. Ve bu istikamette çalışmalarımız devam ediyor. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız bu alanda çok gayret gösteriyor. Milletvekili aday adaylarımızın hepsi birbirinden değerli ve kıymetli insanlar bu da bizim partimizin kalitesini ve her geçen gün büyüyeceğini gösteriyor. Buda bize keyif veriyor” diye konuştu.
“HEDEF 400 MİLLETVEKİLİ”
Keskin, 7 Haziranda yapılacak olan seçimlerde ülke genelindeki hedefin 400 milletvekili olduğunu belirterek “ İnşallah bu dönem yeni bir ekip olaşacak. Allah nasip ederse bizim hedefimiz 400 milletvekiline ulaşmak. Düzce’de geçmiş seçimlerde aldığımız oyun daha fazlasını alarak yine Düzce’mizden 3 milletvekilimizi meclise göndermeyi hedefliyoruz. Yılmadan gece gündüz demeden çalışacağız ve bu oranı daha yukarıya taşıyacağız. Çünkü biz 4 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz il kongresinde çıtamızı daha da yükseğe taşıyacağız demiştik. Biz şu anda bunun için bütün gayreti gösteriyoruz. Ve halkımızda bunu görüyorlar. Bunu da il teşkilatımıza akın akın hemşerilerimiz geliyor bizimle görüşüyorlar. Kırgınlıkları varsa onları gidermeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar onları memnun etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu bir hizmet yarışıdır. Milletvekili aday adaylarımızın hepsi bu konuya özellikle vurgu yaptılar bu da bizi ayrıca mutlu etti. Milletvekili aday adaylarımızın hepsinin farklı farklı projeleri var. Bunlarda partimizi daha da büyütecek diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Keskin 23 Şubat itibariyle sahaya ineceklerini söyledi.
DÜZCELİ BAYANLAR MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
İl Başkanı Hikmet Keskin, aday adalık sürecinde 12 bayan adayın müracaat ettiğini belirterek “Bayan adaylarımızın fazla olması bize mutluluk veriyor. AK Parti’miz kadınlarımıza değer veriyor, kadınlarımız da AK Parti’ye ciddi bir katılım sağlıyorlar ve değer veriyorlar. Bunun göstergesidir 12 tane milletvekili aday adayı olması. Kadınlar bize inanıyorlar bizde bunu onlara hizmet olarak geri döndürüyoruz ve bu güne kadar hükümetimizin 12 yılda yaptığı hizmetler ortadadır. İnşallah bu süreçten sonra kadınlarımızla alakalı daha ciddi çalışmalara bizde mücadele vereceğiz. Biz her zaman kadınlarımızın yanındayız. Bu süreçten sonra daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Bize başvuruda bulunan 12 tane çok kıymetli kadın var. Ben bu anlamda çok ciddi bir katılımın olduğunu düşünüyorum. Çünkü AK Partiye güveniyorlar güvenmeye devam etsinler. Çünkü biz Türkiye’nin partisiyiz, biz memlekete, millette hizmet etmek için buradayız. Biz hizmetkar olmak için buralardayız.
AK PARTİ’YE KATILIM
Hikmet Keskin diğer partilerden AK Parti’ye gelerek aday adaylık müracaatında bulunanlarla ilgili yaptığı değerlendirmelerde şunları aktardı. “Biz diğer siyasi partilerden de katılım sağlıyoruz. Buda bize ayrı bir mutluluk veriyor çünkü demek ki biz doğru işler yapıyoruz, hükümetimiz doğru işler yapıyor, başbakanımız doğru işler yapıyor bunlar zaten görülüyor. Bunları güneş balçıkla sıvanmaz misali hiç kimsenin balçıkla sıvama şansı yok. Hata yapılabilir, hatalar, eksiklikler olabilir ama siyasi idare olarak memlekete hizmet etmek için geldik. Bu hükümet hizmet mantığı ile hareket ediyor. 12 yılda da yapılanlar belli geçmiş yıllarda da yapılanlar belli. İnsanlar bunların muhakemesini yapabiliyorlar. Bize katılım sağlayan arkadaşlar yapılanları görebiliyor. Bunun için bize katılım sağlıyorlar. AK Parti çok büyük bir aile çok büyük bir parti. İnşallah bundan sonrada katılımlarımız sürecek. Diğer siyasi partilerdeki arkadaşlarımızı da davet ediyoruz biz onları kucaklıyoruz. Bizim gönlümüzde onlara da yer var hiç bir problem yok. Türkiye’nin her bölgesini hitabeden bir partiyiz ve onları da kucaklıyoruz ve kucaklamaya devam edeceğiz” dedi.