Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) ve B20 toplantılarına katılmak üzere Singapur’a gitti.
Singapur seyahati ile ilgili açıklamalarda bulunan Hiçyılmaz, dünyanın en büyük iş örgütü olan ICC’nin bu ülkede açacağı ICC Akademi’nin protokol toplantısında küresel iş dünyasının liderleriyle bir araya geldiklerini söyledi. Hiçyılmaz, Singapur’da ayrıca 60 ülkeden 100’e yakan iş dünyası liderinin katıldığı B20 istişare toplantısında da bulunduğunu vurguladı.
Singapur’un çok gelişmiş bir ülke olduğunu belirten KTO Başkanı Hiçyılmaz, kişi başı 55 bin dolarlık milli geliri ile dünyanın ekonomik anlamda önde gelen ülkelerinden biri olduğunu kaydetti.
Türkiye ile Singapur arasındaki ticaret hacminin yetersiz olduğuna ve bunun daha da artırılması gerektiğine dikkati çeken Hiçyılmaz, iki ülke arasında yapılması kararlaştırılan Serbest Ticaret Anlaşması üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Hiçyılmaz, bu yıl B20’nin de başkanlığını yapan TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’nun, küresel iş dünyasında çok sevildiğini bu toplantılar vesilesiyle bir kez daha yakından gördüğünü ve kendisiyle gurur duyduğunu belirtti.
Hiçyılmaz, “İş dünyasının başkanı olarak yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra, küresel anlamda da Türkiye’yi başarı ile temsil eden Sayın Hisarcıklıoğlu’nun bu çalışmalarının, Türkiye’nin dış ticaret hacmini daha da artıracak ve belirlenen hedeflere ulaşma noktasında çok büyük faydası olacaktır” dedi.