AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Rize yolundaki Ovit Tünelinde incelemelerde bulundu, Erzurum’u denize bağlayacak olan tünelin 2016 Ağustos’ta biteceği müjdesini verdi.
Erzurum AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir Erzurum’u Karadeniz’e bağlayacak olan Ovit Tünelinde incelemelerde bulundu.
Erzurum’un denize açılan kapısı olarak da değerlendirilen Ovit Tünelinin yaklaşık yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını belirten Milletvekili adayı Aydemir, “çalışmalar hızla devam ediyor. Çift tüpten oluşan ve 14 bin 300 metre uzunluğunda olan tünelimiz tam bir yıl sonra inşallah hizmete girmiş olacak” dedi.
2 SAAT SONRA DENİZ
2 bin 640 rakımlı Ovit dağında sürdürülen çalışmaların, 3 vardiyadan, 24 saat aralıksız devam ettiğini kaydeden AK Partili İbrahim Aydemir, şantiyede 600’ü aşkın çalışan bulunduğunu da belirterek, “Ovit sayesinde Erzurum’un denize mesafesi sadece 2 saat olacak. Tünel sadece Erzurum’u denize bağlamayacak, aynı zamanda Doğu ve Güney Doğu Anadolu’nun da Karadeniz’e açılan kapısı olacak.” dedi.
50 YILDIR YAPILAMIYORDU
Tünelde 11 bin metreye yakın bir alanda betonlama çalışmalarının tamamlandığını da sözlerine ekleyen AK Partili Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir, “Bu proje 50 yıl önce planlanmasına rağmen, hiçbir şey yapılmamıştı. Taa ki AK Parti iktidara gelene kadar. Partimiz, yapılamayanları yapandır. Gittik, yerinde incelemelerde bulunduk. Türkiye’nin birinci, dünyanın dördüncü uzun tünelinin inşaasına birlikte tanık olduk. Ülkemizle, hükümetimizle ne kadar gurur duyulsa azdır” şeklinde konuştu.
YETER Kİ VİCDANLARIN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALDIRILSIN
“Onlar konuşur, AK Parti yapar” sloganının ne kadar gerçek olduğunu tüm aklı selimlerin ve vicdanlı vatandaşların bildiğini de dile getiren Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanlarımız önyargılarından ve kendilerine dayatılmış olan bakış açılarından sıyrılıp, olup bitenlere objektif bir gözle yaklaşsalar, 13 yıllık AK Parti Hükümetler döneminin, çağdaş Türkiye’nin inşaa dönemi olduğunu görürler. Milletimizin ferasetine güveniyorum. Yeter ki, vicdanlarının önündeki engeller kaldırılsın.”