İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar,   Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın göreve başlamasıyla geçmiş dönemden kalan vahim tablonun ortadan kaldırıldığı , belediyenin gelir gider dengesi tüm engellemelere rağmen düzenlenmeye çalışıldığını ve borçların bahane edilmediğini dile getirdi. 

KASASI TAMAMEN BOŞTU

Başkan Satar, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Dursun Mücahit Erbin, Kanal S TV'de yaptığı açıklamada İlkadım Belediye'nin hizmet üretmediğini ve borç edebiyatı yapıldığını ancak borcunun olmadığı iddialarına yanıt verdi. Başkan Satar, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarında sorunların arttığına değinerek Samsun'da da bunun faturasının ağır olduğunu öne sürdü. Başkan Satar, "Biz seçimlerden önce mali açıdan hiç de iyi şeylerle karşılaşılmayacağını biliyorduk. Ancak karşılaştığımız tablo vahimden de öteydi. İlk etapta kasası tamamen boş, vadesi geçmiş borçların alacaklılarının belediyeye akın ettiği ve bilançosunun ne olduğu anlaşılamayan bir belediyeyle karşı karşıya kalınmıştı. Geçen zaman sürecinde belediyenin mali tabloları pandemi sürecine rağmen düzeltilmeye çalışıldı, borçlar yapılandırıldı, işçilere maaş ödeyemeyecek şekilde bırakılan belediyenin gelir gider dengesi tüm engellemelere rağmen düzenlenmeye çalışıldı" dedi. 

BAHANE SÖZ KONUSU DEĞİL

 "Gelinen noktada, şehre hizmet için aktarılması gereken para ve zamanın önceki iktidarın yanlışlarının düzeltilmesi için geçirildiğini görüyoruz" diyen Satar şunları söyledi: Şimdi ise o dönem şehri ve belediyeyi iş bilmezlik, kötü yönetim ve savurganlıkla yönetenlerin, sebep oldukları durumdan siyaseten rant elde etmeye çalıştıklarını üzülerek görmekteyiz. Geçmiş dönemin yıkıntılarının, yanlış yönetimlerinin ve bıraktığı borçların ne başkan tarafından ne de bizler tarafından bahane olarak kullanılması söz konusu değildir ve olmayacaktır da. Hizmet kalitesinin düşmesi durumunda, gerekli uyarılar daha önceden olduğu gibi ilerleyen zamanlarda da, yönetimimiz ve meclis üyelerimiz tarafından başkana ve sorumlu makamlarda bulunanlara yapılmış ve yapılmaya da devam edecektir. Bugün, iktidar partisinin ilçe başkanı çıkıp 'Belediye güçlü bir bütçeye sahip. Belediyenin herhangi bir borcu yoktur. Ödeyemeyeceği, hizmetini aksatacak, onu sekteye uğratacak bir borcu da yoktur. Bilançoları, mizanını ve denetim raporunu da okudum. Şu anda belki de Türkiye'de sayılı ilçelerdeyiz' diyebiliyorsa; bu bugüne kadar yapılan çalışmalar ve borcun uzun vadeye yayılmasından, yıkıntının kısmen kaldırılabilmesinden ve tüm engellemelere rağmen ittifak ortağımızla birlikte meclis üyelerimizin de yapmış olduğu özverili çalışmalarındandır."

Dilber BAHADIR 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.