ORDU (AA) - Ulusal ve uluslararası şampiyonlarda derece elde ederek, Ordu'yu başarıyla temsil eden güreşçilere, moral ve motivasyon sağlamak amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun girişimleriyle yemek verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Durugöl Güreş Eğitim Merkezi’nde kalan güreş sporcuları, işadamı Coşkun Memiş tarafından kendine ait restoranda öğle yemeğinde ağırladı.

35'i yatılı olmak üzere 49 sporcunun eğitim gördüğü Durugöl Güreş Eğitim Merkezi'ndeki öğrenciler için verilen yemeğe, Vali İrfan Balkanlıoğlu, işadamı Coşkun Memiş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aziz Erdoğan ile sporcuların antrenörleri katıldı.

Vali Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada, "Burada bulunan çocuklarımız, güreş sporu konusunda kabiliyetli çocuklarımız. Her birisi yetenek sınavlarından geçerek Güreş Eğitim Merkezimize alınmaktadır. Güreş Eğitim Merkezimiz bir nevi öğrenci yurdu gibidir. Bu çocuklarımız da burayı kazanarak geldiler ve parasız yatılı olarak burada okuyorlar. İnşallah gelecekte bu yavrularımız Türkiye'nin Yaşar Doğu gibi büyük güreşçileri olacaklar. Hem Türkiye'de, hem Avrupa'da, hem de dünyada dereceye girecekler. Olimpiyat şampiyonu, dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu olacak yetenek var bunların içerisinde" dedi.