MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 14 yıl boyunca özel kalemi olarak görev yapan şimdilerde ise Meral Akşener'in tarafında görev alarak Bahçeli'ye muhalif olan Ömer Karakaş 900 delegeyle Akşener'in Genel Başkan olacağını söylüyor. Ayrıca Devlet Bahçeli'nin kurultayın gerçekleşmesi halinde aday olmayacağını da iddia ediyor.
İşte Karakaş'ın Vatan'a verdiği röportajdaki ilgili bölümler;

Bu süreçte diğer adaylarla işbirliği düşünülüyor mu ya da istişarelerde bulunulacak mı?

- Bugün Ümit Özdağ'ın katılımıyla 4 aday Genel Başkanlık yarışına girecek. Henüz şu ana kadar bir konuşma ya da görüşme gerçekleşmemiştir. Ama biz zaten Meral Hanım'ın minimum 900 delegeyle bu yarışı kazanacağını düşüyoruz. Hatta Devlet Bahçeli'nin kurultayda aday olmayacağını da şahsen düşünüyorum.

900 delegenin Meral Akşener'den yana tavır alacağını neye dayanarak söylüyorsunuz? Bunun için delegeler arasında bir anket ya da benzeri bir çalışma yapıldı mı?

- 1 Kasım seçimlerinden beri bütün delegeler ile yüz yüze görüşme yaptım. Bu görüşmelere dayanarak bu kadar iddialı söylüyorum. 548 imza ile mahkemeye gitmemizin sebebini, birçok delegenin il başkanlığı gibi görevler  yapmasından dolayı çekincelerinin olması olarak görüyoruz. Bunu yüz yüze görüşmelerimde de teyit ettim. 

Meral Akşener kurultaydan Genel Başkan olarak çıkamazsa siyaset hayatına devam etmeyi düşüyor mu ya da yaptığınız toplantılarda böyle bir değerlendirme yapma fırsatınız oldu mu?

-Biz buna %1 ihtimal dahi vermiyoruz. Ancak ola ki böyle bir durum gerçekleştiğinde Akşener, seçilen genel başkana biat edecektir. Milliyetçi hareket için görevini sürdürecektir.

Kaynak:Gazete Vatan