FETÖ'nün polislik sınavlarında şehit çocuklarının hakkını da yediği ortaya çıktı. Soruları çalıp istedikleri kişilerin girmesini sağlarken, şehit çocuklarının da barajı açmasını engellemişler. Önceki gün Meclis'te 15 Temmuz darbe girişimini araştıran komisyona bilgi veren eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, FETÖ'nün polis alımında nasıl bir tezgâh kurduğunu anlattı. Lekesiz'in FETÖ'nün şehit çocuklarına bile acımadığını belirterek şunları söyledi:

TAVAN PUAN 'TAVAN YAPTI'
"Şehit çocukları bizim akademinin sınavlarında en yüksek puanı alanın yarısı kadar puan alırsa mevzuat gereği kazanmış sayılıyor. Şehit çocuklarının girmesini istemedikleri için soruları çalıp kendi içlerinde bunları dağıtıyorlar. Bunları da dağıtırken "Sen 98'ini yapacaksın, sen 99'unu diye tembih ediyorlar. Soru verilen kişiler birbirinden haberli değiller. Kimisi 97, kimisi 85 alıyor... En son geçer not örneğin 70, 70'e kadar puan dağıtımı yapılıyor. 70'ten sonra da ola ki, annesi, babası bunlardan 3'ünü, 5'ini filan göndermezse diye 3-5 kişiye 69 ile 66 arasında soru yaptırıyorlar. Şimdi, en yüksek yapan kişi örneğin 100'ünü de yaptıysa şehit çocuğunun girebilmesi için 50 soruyu doğru yapabilmesi gerekiyor. Ama öyle zor sorular soruyorlar ki. Adamlarına da verip ezberlettikleri için şehit çocuğunun o sorulardan 50'yi alabilmesi tamamen imkânsız. Bu durum bilirkişiler tarafından tespit edildi.

'KARARGÂHI İMAMIN SALONUNDAN KURTARDIK'
Meclis Darbe Araştırma Komisyonu, dün Korgeneral Çetin'i dinledi. 15 Temmuz'da JandarmaHarekât Başkanı olarak görev yaptığını anımsatan Çetin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki darbeciler arasında İstanbul'dan ya da değişik birliklerden izin alarak gelenler olduğu bilgisini verdi. Çetin, "Bizim karargâhı ele geçirenler sadece bizim karargâhta çalışanlar değil. Nizamiyenin yanında ölü ele geçirilen bir binbaşı bizim karargâhtan değildi. Paralel yapının içinde kimlerin olduğunu sonraki günlerde hep birlikte öğrendik, şaşırdığım kişiler de oldu" dedi. Korgeneral Çetin, o gece Jandarma Genel Komutanlığı'nı darbecilerden kurtarma operasyonunu cami imamının lojmanından yönettiklerini anlattı: Cami imamı önce bizi darbeci zannedip eve almak istemedi. İmamın eşi biraz telaşlanmıştı, 'bacım sen odana geç, biz salondayız' dedim. İmam lojmanının salonundan harekâtı sevk ve idare ettik. 'Biz ateş aç' falan deyince imam bizi darbeci gibi algılamış, sonra ben televizyona bağlanınca adam boynuma sarıldı" diye konuştu.

Milliyet