SURİYE'deki iç savaştan kaçan işadamı 27 yaşındaki Hussam Fansa, İzmir'in Torbalı İlçesi'ne yerleşerek, peçete fabrikası kurdu. Fansa,  
Avrupa başta olmak üzere Afrika ve Ortadoğu'ya ihracat yapmaya başladı.
Fansa, üç ay sonra konut inşaatına da başlayacağını ardından kadın giyim tekstili için fabrika kuracağını ve 100 milyon dolarlık yatırımla araç lastiği üreteceğini söyledi. Hussam Fansa, "Bana hiç yabancı olduğumu hissettirmediler" dediği Torbalı'da spora destek verdi. Bu yıl Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele edecek olan kırmızı beyazlı kulübün kamp giderlerini üstlendi.
Halep'te yol inşaatı yapan ünlü bir işadamı Hussam Fansa, Suriye'deki iç savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığındı. Fansa, İzmir'in Torbalı İlçesi'nde 1.5 yıl önce 8 bin 500 metrekare büyüktlüğünde fabrika satın alarak peçete, kağıt havlu ve tuvalet kağıdı üretimine başladı. Suriyeli Hussam Fansa şimdi ayda 600 ton olan üretimini, 800'e çıkarmayı hedeflerken, esas işi olan inşaat yatırımına da 3 ay sonra başlayacak. Torbalı'da konut yapacak olan Fansa, Suriye'de savaş nedeniyle kapattığı kadın giyim tekstili fabrikasını da Türkiye'de açacağını söyledi. Bu yatırımlar, 100 milyon dolarlık taşıt lastiği üretimi ile sürecek. Peçete fabrikasında çoğu Suriyeli 40 kişi çalıştıran Fansa, Avrupa başta olmak üzere Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ayda 300 bin dolarlık ihracat yapıyor.
Savaştan kaçıp Türkiye'de huzuru bulan Fansa, tutkusu olan futbola da destek veriyor. Bu yıl BAL'da mücadele edecek olan Torbalıspor Kulübü'nün Gölcük kampının masraflarını üstlendi. Kulüp Başkanı Özgür Erman Çağlar ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, işadamı Fansa'ya 35 numaralı kırmızı beyaz forma hediye etti. Suriye'de olduğu dönemde El-İttihat takımının taraftarı ve üyesi olan Hussam Fansa, Torbalıspor'un yönetimine girmek istediğini söyledi. Fansa, şöyle dedi:
"Türkiye'de çok mutluyum. Üretiyor, kazanıyorum. Yeni iş alanlarında da yatırım yapacağım. Bana hiç yabancı olduğumu hissettirmediler. Çok yardımcı oldular, destek verdiler." 
TTO Başkanı Olgun, "Fansa, başarılı bir işadamı, gurur duyuyoruz" derken Torbalıspor Kulübü Başkanı Çağlar da destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

FOTOĞRAFLI