Geçtiğimiz günlerde Bilecik’in Söğüt ilçesinde kar yağışı sebebiyle Söğüt Belediyesine ait çatısı çöken kapalı pazar ve otoparkın enkaz kaldırma çalışmaları bitti.
Konu hakkında açıklama yapan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, kar yağışı sebebiyle ilçelerinde birçok hasar meydana geldiğini ve köylerdeki tarım seralarının yüzde 80’inin yıkıldığı belirtti. Ayakta kalan seralar ise üzerilerindeki naylon örtülerin kesilmesi suretiyle kurtarılabildiğini belirten Başkan Aydoğdu, “Sakarya vadisindeki zarar çok büyüktür. Afet gören bölgemiz devletimiz tarafından afet kapsamına alınmaz ise köylümüzün bu yarayı sarması mümkün olmayacaktır. Söğüt merkezde ise ilk andan itibaren bütün yollar kar altında kalmıştır. Çatı üzerindeki karlar sünger misali yağan bütün yağmuru içine alınca yük bir anda iki katına çıktı. Sebze pazarı bölümündeki çatı bu yüke daha fazla dayanamayarak çöktü. Yapılan uyarı ve ilanlara, çatı üzerindeki çalışmalarımızı görmelerine rağmen vatandaşlarımızın bir kısmı araçlarını buradan almadılar. Çünkü arabalarını götürebilecekleri bir yer yoktu. Yollarda sadece bir araç geçecek şekilde yer açılabilmişti. Evlerinin önü, yolların sağı ve solu 1,5 metreye varan kar yığınıyla kaplıydı. Aracını alması için uyardığımız vatandaşlarımız, “Nereye götüreyim, götürecek yer yok ki” diyerek cevap verdiler” dedi.
“ÇATI ÇÖKTÜ 143 ARAÇLA 1 MOTOSİKLET GÖÇÜK ALTINDA KALDI”
Yağan kardan dolayı kapalı pazar ve otopark olarak kullanılan alanın çatısının çöktüğünü ve 143 araç ile 1 motosikletin göçük altında kaldığı belirten Başkan Aydoğdu, “Tabii ki Allah’tan gelene diyecek bir sözümüz olamaz. Ancak yağan kar bir felakete dönüştü. Söğüt kar yağışını bol alan bir yer olmasına rağmen, böyle bir kar yağışını ilk kez gördü. Söğüt Belediyesi olarak çökme olayın olmasından sonra derhal hazırlıklara başladık. İstanbul’dan 22 kişilik bir uzman ekip derhal yola çıktı ve sabah 05.00 de Söğüt’e geldi. Bozüyük’ten 90 ve 60 tonluk iki adet normal vinç, 2 adet sepetli vinç ile 2 adet kurtarıcı araç Söğüt’e intikal ettirildi. Yağan kar ve şiddetli soğuklara rağmen tam 8 günde 143 araç ile 1 motosiklet enkazdan çıkarıldı. Bütün bu olumsuzluklar arasında tek tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır. Sadece bir fabrikamızda 3 işçimiz yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.