Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hafta sonu Diyarbakır'a gelecek olan Şanlıurfalı Sanatçı Şivan Perver'i Şanlıurfa’ya davet edeceklerini söyledi.

Fakıbaba, hafta sonu Diyarbakır’daki programa kendisinin de katılacağını belirterek Şanlıurfalı Kürt Sanatçı Şivan Perwer'in 37 yıl sonra vatan hasretinin biteceği için sevinçli olduğunu ifade etti.

Şivan Perwer'in Şanlıurfalı olduğunu hatırlatan Başkan Fakıbaba, “Şivan, bizim hemşerimizdir. Onu Urfa'ya davet ederek hemşerilerimizle buluşturacağım. O bizi seviyor, bizde onu seviyoruz. O bu memleketin çocuğudur. Problem varsa artık oturup barışçıl yollarla çözmemiz gerekiyor. 80'li ve 90'lı yıllarda Kürt vatandaşlarımıza müthiş zulümler ve eziyetler yapılmıştır. Bunu kimse inkar edemez. Ben Kürtlerle gurur duyuyorum. Aynı şekilde Arap ve Türklerle gurur duyuyorum. Çünkü hepimiz kardeşiz. Artık vurmakla, adam öldürmekle bir yere varamayız. Bu kapsamda başbakanımız başlattığı çözüm süreci çok önemlidir. Çözüm süreci büyük bir cesaret ve kararlıkla devam ediyor. Başbakanımızın hafta sonunda Diyarbakır’daki programı da çözüm sürecinin bir parçasıdır. Bu programda dünyaca tanınan Şanlıurfalı iki sanatçının sahne alıp düet yapacak olmaları da benim için bütün Şanlıurfalılar için büyük bir onur ve gururdur. Başbakanımızın Diyarbakır programına ben de katılarak hemşerimiz İbrahim Tatlıses, Şivan Perver ile görüşeceğim ve Şanlıurfa’ya davet edeceğim. Zaten İbrahim Bey geçtiğimiz hafta sonu belediyemizin programına katılmıştı, buradaydı. Kendine adına yaptırdığımız müzesinin açılışını yapmıştı. Şimdi bu müzemizde Şivan Perver’in de özel eşyalarına ve ondan hatıralara yer vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.