AMASYA (AA) - Taşova İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçeye bağlı köy muhtarlarına yönelik yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Kemal Akcan tarafından Kaymakamlık  Konferans Salonunda yapılan toplantıya köy muhtarları katıldı. Jandarma ve muhtarlar arasında  istişare yapılması, hırsızlık olaylarını önleme konularına değinen Akcan, vatandaşın can ve mal güvenliğinde eksikliklerin olmaması için çalışma yaptıklarını söyledi.

İlçe köylerinin muhtarları ile hem tanışma hem de Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle hayvan hırsızlarına karşı alınması gereken tedbirleri konuşmak istediklerini dile getiren Akcan, "Köyünüzde araçları ile gelip kurban satmak isteyenlere karşı daha dikkatli olun. Sattıkları kurbanlıklar hırsızlık malı olabilir. Alışverişlerde sahte para  konusunda da dikkatli olmaları için vatandaşları uyarın, mağdur olmasınlar. Bizleri 7 gün 24 saat arayabilirsiniz" dedi.

Her insanın başına güvenlik görevlisi bırakmanın imkansız olduğunu, bu nedenle muhtarların çok önemli bir görev ifa ettiğini vurgulayan Akcan, iletişim sayesinde oluşabilecek sorunların önüne geçebileceklerini kaydetti.

Akcan, toplantıya katılan muhtarlara teşekkür etti.