Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Atatürk Gençlik Merkezi, ‘Herkes Bilgisayar Öğrensin’ projesi ile birçok yaşlıya bilgisayar öğretti. 30 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların teknolojiyle tanıştığı kursun sona ermesiyle yaşlılar bilgisayar belgelerine kavuştu.
Manisalıların sosyal ve kültürel olarak gelişmesini hedefleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Gençlik Merkezi bünyesinde açtığı sertifikalı kurslarla ilgi odağı oldu. Atatürk Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Karataş, 2015 Kış Dönemi’nde 30 kursta 451 kursiyerin eğitim gördüğünü belirtip, özellikle bilgisayar kurslarının yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Yaşlı vatandaşlar için bilgisayar eğitim verdiklerini kaydeden Karataş, 31 yaşlının 75 saat bilgisayar dersi görüp, katılım belgelerini aldığını söyledi.
‘HERKES BİLGİSAYAR ÖĞRENSİN’
Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlu Müdürü Duygu Karataş, Kasım ayı içerisinde açılan bilgisayar kursunda bu kez yaşlıları hedef aldıklarını ifade etti. Karataş, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi olarak ilk önce ‘Annem Bilgisayar Öğrensin’ projesine start verdik. Ardından bu projeyi genişleterek ‘Herkes Bilgisayar Öğrensin’ sloganıyla özellikle yaşlı vatandaşlarımızı hedef aldık. Bu kursların dönem sonuna geldik. Sertifikalarını verdik. 30 yaş ve üzerinde kadın erkek kursiyerlerimiz var. Bunlara belirli bir modül içerisinde eğitim verdik” dedi.
ARTIK TEKNOLOJİNİN İMKANLARINI KULLANABİLİYORLAR
Kursiyerlerin internet çağında teknolojiden uzak kalmamak ve tüm imkanları kullanmak için kursa büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Karataş, “Özellikle torunlarıyla internet üzerinden görüşebilmek, yurtdışındaki akrabalarıyla sosyal paylaşım siteleri üzerinden görüşmek istiyorlar. Ancak bilgisayar kullanmayı bilmedikleri için büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Bize başvurmalarıyla birlikte artık teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak sevdikleriyle iletişim kurabiliyorlar. Birçok kursiyer de kendi başına yetebilmek için bize başvurmuştu. Artık birçok şeyi tek başlarına yapabiliyorlar” diye konuştu.
BİLGİSAYAR TUŞLARINDAN KORKMUYORLAR
Merkez Müdürü Duygu Karataş, kursun sonunda yaşlıların internet dünyasını tanımaya başladığını belirterek, “ Yaşlılarımız artık bilgisayarın tuşlarından korkmuyorlar. Bu vatandaşlarımıza teknolojiyle tanışma imkanı sağladığı için Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz” dedi.