Katıldığı bir televizyon programında, ’O kamplarda militan yetiştiriliyor’ çıkışıyla dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, o kamplardan biri olarak gösterdiği Silifke ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı’na girerek incelemelerde bulundu. Milletvekili Atıcı, bir süre sonra kampa gelen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş’le tartıştı.

CHP’li Atıcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite ile lise son sınıftaki 142 öğrencinin yer aldığı "Sinema Kampı"na ziyarette bulundu. Atıcı, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, yönetmen Yunus Nihat Özcan, senaryo hocası Gülin Tokat, oyuncu hocası Asuman Bora, yapımcı ve organizatör Ahmet Okur ile bir süre sohbet etti.

Yaz sinema kampına katılan ve belgesel çeken öğrenciler, yönetmen ve hocalar Aytuğ Atıcı’yı görünce, ‘Militan yetiştiriliyor’ sözlerinin kendilerini ve ailelerini üzdüğünü belirtip özür dilemesini istediler. Atıcı ise militan yetiştiriliyor çıkışının, geçen Temmuz ayında AK Parti Konya Gençlik Örgütünce düzenlenen "Diriliş Muştusu" konulu etkinlikle ilgili olduğunu, sportif ve sanatsal etkinliklerin yer aldığı kamplarla bir sorununun olmadığını vurguladı.

Aytuğ Atıcı, kendisinin orada olduğunu öğrenerek gelen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ile de tartıştı.

Atıcı, geçen temmuz ayı başında AK Parti Konya Gençlik Kolları’nca lise öğrencilere yönelik düzenlenen ’Diriliş Muştusu Yaz Kampı’na neden izin verdiğini sordu.

Atıcı, "Eğer buna direk siz izin verdiyseniz sorunum sizinledir. Eğer izni bakanlık verdiyse sorunum bakanlıkladır o zaman" dedi. Güneş ise, "Bana gelen emir üzerine izin verdim" demesi üzerine Atıcı, "Siz burada bürokrat olarak yasadışı bir işe engel olmak zorundasınız. Gençlik Spor Bakanı değil Başbakan dahi size yasa dışı bir emir verir ise, bu emri reddetmek zorundasınız. Bu kampta bir siyasi partinin eğitim yapamayacağını, 18 yaşın altında çocukların bir siyasi partinin şemsiyesinin altıda bulunamayacağını bilmiyor musunuz?’ Ben de anladım ki bakanlıktan bu izin verilmiş. Bakanlığın size göndermiş olduğu liste çerçevesinde bu kampı, ama bilerek ama bilmeyerek AK Partiye açmışsınız. 18 yaş altındaki bebelerin nasıl oturduğunu resimlerde görün. Ondan sonra da bana gelin deyin ki buralarda militan yetişmiyor deyin" şeklinde konuştu.

Tartışma sırasında İl Müdürü Şaban Güneş, "Diriliş Muştusu nedir, bir topluluktur. İkincisi biz bütün üniversite topluluklarına, gençlik topluluklarına bu fırsatı veriyoruz. Bana aynı yapıda diriliş değil de bilmem sevgi muştusu üniversite topluluğu gelse ona da izin veririm. Benim çizgim şudur, bölücü olmasın, hanin olmasın, bayrağını vatanını milletini seven her gence devletimin tesisleri açıktır."

Atıcı, daha sonra kampı bir süre gezerek ilgililerden bilgi aldıktan sonra ayrıldı