FETÖ'nün polis okullarındaki "kız öğrencilerden sorumlu abla" M.Ş itirafçı oldu. M.Ş. ifadesinde "Darbe girişimi gecesi Eagle programından 'Arkadaşlarınıza söyleyin sokağa çıkmasınlar, darbecilere karşı gelmesinler' şeklinde mesaj geldi. 15 Temmuz'dan sonra Antalya'da yapılan toplantılarda örgütün üst düzey isimleri, 'Kaybedenlerden olmayın. İrtibatı koparmayalım. Tekrar Eagle kurun ve bu program üzerinden görüşme yapalım. Maddi desteğe ihtiyacınız var mı?' diyorlardı" şeklinde konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınanlar  arasında bulunan, polis okullarındaki "kız öğrencilerden sorumlu abla" M.Ş,  itirafçı olarak verdiği ifadesinde, örgütün 15 Temmuz gecesi ve sonrasında  yaptıklarına ilişkin bilgileri aktardı.  Balıkesir'de, Ankara merkezli 81 ilde FETÖ'nün emniyetteki mahrem  yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden 19'u  tutuklanmıştı. İtirafçı oldukları için adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak  üzere serbest bırakılan 4 kişi arasında bulunan, Balıkesir ve İzmir'de, polis  okullarındaki kız öğrencilerden sorumlu abla olduğu belirtilen M.Ş. ifadesinde,  dikkat çekici bilgiler verdi. Kız öğrencilerle sık aralıklarla toplantılar yapıldığına ilişkin  tespitlere yönelik ifade veren M.Ş, bu öğrencileri yaz aylarında yaşadıkları  illerde evlerinde de ziyaret ettiklerini ve sürekli kontrol altında tuttuklarını  söyledi.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI DA TOPLANTI YAPILDI...

Örgütün üyelerine kurdurduğu Eagle programı üzerinden  haberleştiklerini belirten M.Ş, ifadesinde, "Darbe girişimi gecesi Eagle  programından 'Arkadaşlarınıza söyleyin sokağa çıkmasınlar, darbecilere karşı  gelmesinler' şeklinde mesaj geldi." dedi. Örgüt içinde silsile yoluyla dijital arşiv tutulduğunu anlatan M.Ş,  kendisine "öğretmen", bağlı bulunduğu kişiye "zümre başkanı", sohbet  grubundakilere "öğrenci" kodlamasının yapıldığını ifade etti.

 Yapıya bağlı öğrencilerin 1-2-3-4 olarak numaralandırıldığını aktaran  M.Ş, örgütü tam benimseyenlerin 4 ile numaralandırıldığını anlattı. Darbe girişiminden sonra toplantıların sürdüğünü itiraf eden M,Ş, "15  Temmuz'dan sonra Antalya'da yapılan toplantılarda örgütün üst düzey isimleri,  'Kaybedenlerden olmayın. Sabredin. İrtibatı koparmayalım. Tekrar Eagle kurun ve  bu program üzerinden görüşme yapalım. Maddi desteğe ihtiyacınız var mı?'  diyorlar." şeklinde ifade verdi.

  'CİHAT OLARAK GÖRÜN' 

 İzmir'de bir okul müdürünün öğretmenlere hitaben "Bank Asya sıkıntılı  bir dönemden geçiyor. Bunu cihat olarak görün. Elinizi taşın altına koymanız  lazım" diyerek zorla başka bankalardan kredi çektirip Bank Asya'ya yatırılmasını  sağladığını anlatan M.Ş, "İzmir'de öğretmenlere 'Maaşlarınız fazla yattı, ek ders  ücretleri fazla hesaplanmış, daha düşük çıktı' denilerek, maaşların bir kısmı  elden geri toplandı. 2015 yılında İzmir'de çalıştığım dönemde tüm öğretmenlerin  USB'leri toplanıp imha edildi, bilgisayar hard diskleri yenilendi." dedi.

Kaynak.Milliyet