Valilik ve İl Özel İdare hizmet binasının yapılacağı DSİ Şube Müdürlüğü’nün yerindeki yapılar yıkılıyor.
Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün taşınmasının ardından, DSİ’ye ait yapılar yıkılmaya başlandı. DSİ’nin lojman, idari bina ve sosyal tesisleri yıkılıyor. Lojmanların tamamen yıkıldığı alanda idari bina ve sosyal tesislerin yıkımı devam ediyor. Yıkım ve molozların temizlenme işleminin Ocak ayı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.
Alanın tamamen temizlenmesinin ardından Valilik ve il özel idare binalarının temeli atılacak.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yaklaşık 27 bin metrekare toplam alanın bulunduğunu ve bu alan içerisinde 50 bin metrekare kapalı alan bulunacağını kaydetti.
Vali Mahmut Demirtaş, eski binaların yıkımı ve molozların temizlenmesinin ardından projelerin tamamının kendilerine sunulacağını belirterek, “Projelerin sunulmasından sonra ihaleye çıkacağız. İhale sürecinden hemen sonra binaların temelini atacağız. Paramız hazır; ödenek problemimiz yok. Adıyaman’a yakışan bir Valilik binası ve İl Özel İdare binası yapacağız. Şuan mevcut Valilik binamız yıkılarak bu alana ‘Adıyaman Meydanı’ yapacağız” dedi.
Osmanlı mimarisinde olacak olan Valilik binasının yanında il özel idare binası, sosyal donatıları olan, toplantı salonları, grup toplantı salonları, meclis üyelerinin odaların olduğu binalar yapılacak.