Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, kar yağışı sebebiyle ara ara trafiğe kapanan Bilecik-Bozüyük karayolunda incelemelerde bulundu.
Vali Nayir’e, Bilecik-Bozüyük D-650 karayolu üzerinde yaptığı incelemeler sonunda trafikten sorumlu Bilecik Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu’ndan bilgi aldı. Vali Nayir, trafiğin ilerlemesi için trafikçilere bir adet çekici emirlerinde olduğu belirtti. Nayır, sabah itibariyle tüm köy yollarının kapalı olduğunu, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.
AFAD KUMANYA DAĞITTI
Bu arada, Bilecik Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yolda mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıtıldı. Yolda mahsur kalan vatandaşlar ise yol boyunca yürüyerek sıcak bir çay ve yemek yiyebilecekleri bir yer aradılar.
Bilecik-Bozüyük D-650 karayolu trafiği hakkında bilgi veren, Bilecik Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu, bugün itibariyle Bozüyük istikametine gidiş ve geliş yönlerinin açık olduğunu belirterek, “Şuan içinde araçlar seri bir şekilde ilerliyorlar. Zaman zaman arıza yapan ve kayan araçlardan dolayı yol ara ara kapanıyor. Onlarda çekici vasıtasıyla çektiriyoruz ve bir sıkıntımız yok. Ekiplerimiz dün geceden beri aralıksız çalışmalarına devam ediyor” dedi.
Yol boyunca çalışan trafik ekiplerine de müdürlük tarafından kumanya ve gerekli ihtiyaçlar tedarik ediliyor.