Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan maden faciasında şehit olan 301 madenci için Maden Şehitliği ve Anıtı projesini başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarında sona geldi.
Acının yıldönümünde açılacak olan Maden Şehitliği ve Anıtı’nda, madenci anıtı, içsel havuz, 301 madenci için anma taşı, 39 madencinin mezar yeri düzenlemesi ve ziyaretçiler için oturma alanları bulunduğu belirtildi. Maden Şehitliği’nin 13 Mayıs’ta açılacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Hepimizi derin yasa sokan elim maden faciasının ardından şehit madencilerimizin anısını yaşatmak adına böyle bir proje geliştirdik. Çalışmalarımız hızla ilerliyor. Facianın yıldönümünde hizmete açacağımız Maden Şehitliğimizin açılış töreninde şehit maden emekçilerimizin ruhlarına ithafen mevlit okutacağız. Bir kez daha hayatlarını kaybeden emekçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZİ ANACAĞIZ”
Facianın yaşandığı Soma’da vatandaşların acısını paylaşacaklarını ifade eden Başkan Ergün, “13 Mayıs günü, acının başkenti Soma’mızda maden emekçilerimiz için dualar edeceğiz. Onların ruhlarının şad olması adına lokma ve yemek hayırları düzenleyeceğiz. Manisa Valiliği’miz ve Soma Belediye’mizin de katkılarıyla bu elim olayın yıldönümünde maden şehitlerimizi en iyi şekilde anmayı istiyoruz. Bu acı unutulmadı, unutulmayacak. Tüm maden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.