PTT 1. Lig’de zirve mücadelesi veren Antalyaspor, ligin 23. haftasında deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçının hazırlıklarına başladı. Kırmızı-beyazlıların teknik direktörü Yusuf Şimşek, Samsun deplasmanından 3 puanla dönmek istediklerini söyledi.
Hasan Subaşı Tesislerinde teknik direktör Yusuf Şimşek gözetiminde yapılan çalışma düz koşuyla başlarken, daha sonra kültürfizik, 5’e 2 top kapma ve dar alanda kısa pas çalışmasıyla devam etti. Kırmızı-beyazlılarda sakatlığı bulunan kaleci Saso Fornezzi salonda çalıştı. Antrenmanda kaleciler düz koşuda takımla birlikte çalışırken, daha sonra kaleci antrenörleriyle çalışmalarına devam etti.
ŞİMŞEK: “İLK MAÇLAR ZOR OLUR”
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, ilk maçların zor olduğunu söyledi. Tecrübeli teknik adam Yusuf Şimşek, “İki hafta üst üste kaybetmiş bir takım. Bizim çocuklarımız maça iyi hazırlandı. Çok kısa süre içerisine onlara bazı şeyleri aktarmaya çalıştık. Sahada ellerinden geleni yaptılar. Maçın zor olacağını biliyorduk. Bu tür maçlar gerçekten çok zor olur. Çünkü Manisaspor ligde kalmaya çalışıyor. Biz de şampiyon olmaya çalışıyoruz. Zor da olsa kazanmasını bildik. Bana göre en zor maçımızı atlattık. Bundan sonraki maçlar da hem kendimizi kanıtlayacağız hem de onlar bize kendilerini kanıtlayacaklarını düşünüyorum. İnşallah ilk gün dediğim gibi biz bu ligden birinci olarak çıkacağız” dedi.
“İLK PRENSİBİMİZ GOL YEMEMEK”
Antalyaspor’un 7 hafta sonra kalesinde gol görmediği ile ilgili soruya da deneyimli teknik direktör, “Bizim ilk prensibimiz, gol yemeyeceğiz. Biz gol yemezsek her türlü gol atabiliriz. Bunu da gösterdik. Eksik diye bir şey yok, biz sahaya 11 kişi çıkıyoruz. Her futbolcu oynayabilecek kapasiteye sahip. Netice olarak eksik diye bir şey yok. Biz her futbolcuya güveniyoruz” diye cevap verdi.
“MEHMET SEDEF’İN DURUMUNU YÖNETİMLE DAHA KONUŞMADIM”
Yönetim tarafından kadro dışı bırakılan kaptan Mehmet Sedef’in durumu ile ilgili de konuşan Yusuf Şimşek, “Şu anda çok fazla bir görüşme yapmadık. Zaten bir hafta oldu geleli. Bir hafta içinde takımımızı tanımaya çalıştık. Diğer konularla da açıkçası çok ilgilenemedik. İlerleyen zamanlar da o konuya tekrar bakacağız. Tekrar yönetimle görüşeceğiz” açıklamasında bulundu.
“TEMPOMUZU ARTTIRMALIYIZ”
Maçlarda tempolarını biraz daha arttırmak zorunda olduklarını dile getiren Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kişisel olarak hepsi çok iyi futbolcu ama bunu takım oyununa çevirmemiz lazım. Biraz daha mücadele gücünü üst seviyeye çıkarmamız lazım. Koşu ritmini biraz daha arttırmamız lazım. Bunu oyuncularla konuştum. Direncimizi de biraz daha yukarıya çıkartmalıyız.”
“SAMSUN’DAN 3 PUANLA DÖNMEK İSTİYORUZ”
Samsunspor deplasmanından 3 puanla dönmek istediklerini belirten Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, “Bundan sonra oynayacağımız her maç zor. Bana göre Samsunspor bu ligin en kaliteli takımlarından bir tanesi. Ama bu ligin en kaliteli takımı biziz. Bir hafta boyunca çalışmalarımızı ona göre yapacağız. Samsunspor’u analiz ettik. Onların eksiklerine göre biz çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah oradan üç puanla dönüp geleceğiz” ifadelerini kullandı.