Arslan, yaptığı açıklamada, il merkezi ve Alaşehir, Saruhanlı, Köprübaşı, Şehzadeler ve Sarıgöl ilçelerinde faaliyet gösteren Osmanlı Ocakları teşkilat üyelerinin, yapılan geniş katılımlı toplantı sonrası istifa kararı aldığını, karar gereği yaklaşık 400 kişinin istifa ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dernek faaliyetlerine ilişkin rahatsızlığını dile getirmesinin kararlarında etkili olduğunu ifade eden Arslan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Son süreçte yaşanan bazı hadiseler, ilçe teşkilatlarımızda ve il yönetim kurulumuzda rahatsızlık yarattı. Biz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu her kararın destekçisiyiz ve yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın onay verdiği her türlü faaliyet, çalışma ve teşkilatlanmanın içerisinde ya da dışında destek vermeye, yanında olmaya devam edeceğiz. Şartlar gerektirdiği için, Osmanlı Ocakları Manisa il ve Alaşehir, Saruhanlı, Köprübaşı, Şehzadeler ve Sarıgöl ilçe teşkilat üyeleri, yapılan geniş katılımlı toplantı sonucunda istifa kararı aldı."