Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Federal Almanya’nın Frankfurt Belediyesi’nin Başkanı Peter Feldmann ve beraberindeki heyet, kentler arasındaki işbirliğini artırmak ve bir dizi görüşmeler yapmak için Eskişehir’e geldiler.
Eskişehir programında ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret eden Başkan Feldmann ve beraberindeki heyet ardından bir otelde, işadamları, meslek odaları ve sivil toplum temsilcileri ile buluşarak, Frankfurt’un tanıtımı ve işbirliği yapılabilecek konularla ilgili sunumlar yaptılar. Büyükerşen ve Feldmann yaptıkları konuşmalarda, Eskişehir ve Frankfurt şehirlerinin belediye başkanlarının kardeşten öte bir dayanışmanın içinde olduklarını belirterek, iki kardeş şehrin birlikte kültür, sanat, eğitim, bilimsel çalışmalar ve ekonomik alanlarda daha güçlü, daha başarılı işler yapabileceklerini vurguladılar.
Frankfurt Heyeti, Belediye Başkanı Feldmann’ın yanı sıra Belediye Meclis Başkanı Stephan Siegler, çeşitli partilerden belediye meclis üyeleri, Frankfurt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Başkanı Prof. Dr. Frank E. P. Dievernich, turizm, fuarcılık, sağlık ve çeşitli alanlardan iş adamları ile basın mensuplarından oluşuyor.
Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann, kardeş şehirler arasındaki gelişmelerden dolayı, Büyükerşen’e teşekkür ederek, “Bizlerin bu ilişkileri en yüksek ve başarılı seviyeye çıkaracağımızdan şüphem yok. Frankfurt’ta yaşayan 40 bin Türk bizim kardeşliğimizin simgesidir” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, kardeş şehirden dostları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bizler iki kentin kardeşliğinin her alanda işbirlikleri ile daha da geliştirilmesini istiyor ve çok daha güzel işlere birlikte imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra düzenlenen “Eskişehir-Frankfurt Kardeş Şehir Buluşması” toplantısına gittiler. Eskişehirli iş adamları ve meslek odalarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Büyükerşen, Frankfurt Belediyesi ile kardeş şehir olduktan sonra, iki şehir arasında çeşitli etkinliklere imza attıklarını vurgulayarak, öğrenci değişim projeleri ile gençlere de katkılar sağlayacaklarını belirtti.
Başkan Feldmann ise yaptığı konuşmada, Frankfurt’un Londra, Paris gibi birçok büyük kent ile kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, “Bizim güçlü bir işbirliğimiz var. Eskişehir’in de bu şehirlerle kardeş şehir protokollerini imzalayarak, güçlenmesini istiyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.
Her iki başkandan sonra konuşan, Federal Almanya İstanbul Başkonsolosu Jutte Wolke, Federal Almanya hükumeti olarak, Eskişehir ve Frankfurt arasındaki bu işbirliklerini desteklediklerini söyledi. Toplantı Frankfurt şehri hakkında yapılan iki sunumla sona erdi.