Moderatörlüğünü ünlü komedyen Atilla Arcan’ın üstlendiği söyleşi, Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesislerinde yapıldı. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt ile birlikte Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı söyleşiye vatandaşlar ilgi gösterdi.

Ali Erdoğan, söyleşide; Türkiye’de tiyatronun yerel yönetimler tarafından yeterince desteklenmediğini belirterek, "Bir ayda 28 oyunu Aliağalı tiyatroseverlerle buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı cani yürekten tebrik ediyorum" dedi. Tiyatronun insan yaşamındaki önemine değinen Erdoğan, şöyle konuştu: "Şehirlere yatırım yollarla, bahçeler ile yapılır. Elbette insanların da şehirlere yapılan bu yatırımlara ihtiyacı var. Ancak bunlar kentsel ihtiyaçlar, bir de ruhun ihtiyacı var. Ruhunda zenginleşmesi ve doyması gerekir."

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir" sözünü hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanatı, kültürü, edebiyatı insanoğlunun yaşamından ayrı tutarsak geriye sadece alışveriş kalır. Alışverişimizi yaparız, sürekli tüketiriz ve en sonunda tükeniriz. Bunun içindir ki özellikle tiyatronun insan yaşamındaki rolü önemlidir."


Söyleşi sonrası sahneye çıkarak usta oyuncu Ali Erdoğan’a teşekkür eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Erdoğan’a ilçenin simgelerinden olan Kyme Antik kentine ait sikkelerin turasıyla işlemeli cam bir tabak hediye etti. Ünlü oyuncu Erdoğan, söyleşinin ardından sevenleriyle fotoğraf çektirdi.