Azerbaycan İpekyolu İşadamları Derneği üyesi 14 işadamı KARSİAD’ın daveti üzerine eşleriyle birlikte Kars’ı ziyaret etti.
KARSİAD’ın yapmış olduğu program çerçevesinde ziyaretlerde bulunan Azeri işadamları Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Karslı işadamlarıyla bir araya geldi.
Azeri işadamlarının Kars ziyaretiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci, “Bildiğiniz üzere İki devlet bir milletiz. Sizlere bakışımız tamamen bu çerçevededir. Onun için evinize hoş geldiniz diyerek söze başlamak isterim. KARSİAD olarak 2004 yılından buyana Kars’ta hizmet vermekteyiz. Şuan itibariyle 129 üyemiz bulunmaktadır. Türkiye Sanayici İşadamları Konfederasyonu (TUSKON-2005) ve Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF-2004) üyesidir. KARSİAD ;profesyonel ve uzmanlardan oluşan güçlü ekibiyle üyeleri başta olmak üzere Kars ‘da faaliyet gösteren işletmelere yönetim ve organizasyon ,satış ve pazarlama, Müşteri ilişkileri finans, muhasebe, iş geliştirme ,yönetici asistanlığı ,iş kurma, yatırım, proje hazırlama ve uygulama, ticaret hukuku ve benzer konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir” dedi.
KARSİAD Genel Sekreteri Fatih Baş, Azeri işadamlarına Kars’a yatırım yapmaları konusunda telkinler ve ilgili devlet destekleri konusunda açıklamalarda bulundu. Baş, özellikle şuan böyle bir girişimde bulunmaları doğrultusunda TKDK’nın yüzde 60’a varan hibe desteklerinden yararlanabileceklerini aktardı.
Daha sonra söz alan grup sözcüsü ve İpekyolu İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Anar Nouruzov, “Bize hazırlamış olduğunuz program çerçevesinde bildiğiniz üzere Sarıkamış’ta ikamet etmekteyiz. Yaklaşık 2 gündür de kayak yapmaya çalışıyoruz. Oranın doğası olsun altyapı hizmetleri olsun çok hoşumuza gitti. Arkadaşlarla yapmış olduğumuz görüşme çerçevesinde bizlerde Sarıkamış’a bir otel yatırımı yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
“AZERİ İŞADAMLARINDAN BAŞKAN KARAÇANTA’YA ZİYARET”
Öte yandan KARSİAD’ın daveti üzerine Kars’a gelen Azeri işadamları Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Azeri işadamları, Başkan Karaçanta’ya Programlarını ve kararlaştırmış oldukları düşüncelerini aktararak Kars’a yatırım yapacaklarını bildirdiler.
Azeri İşadamlarının Kars’a yatırım yapmalarının memnuniyet verici oluğunu ifade eden Başkan Karaçanta, “Bu aralar hakikaten Kars’ımızda güzel gelişmeler olmakta. Bakü Tiflis Kars demiryolu (BTK), Bunun alt yapısını oluşturan Lojistik Merkez Kars’ımızın geleceğini değiştirecek. Şimdiye kadar yatırımla alakalı onlarca telefon aldım. Ulusal markalar Kars’ımıza Otel yapmayı talep etmekteler. Bu doğrultuda siz Azeri kardeşlerimize yardımcı olmak adına elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isterim. Ne zaman gelirseniz bu kapı size açıktır” şeklinde konuştu.
Azerbaycanlı İşadamları bir süre sohbet eden Karaçanta’ya Azerbaycan Çayı hediye edildi. Azeri işadamlarının belediye ziyaretine Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ötegen’de eşlik etti. Azeri işadamları daha sonra Belediye’den ayrıldılar.